Pareri

Fosta Stare Civilă devine Centru de Informare a cetăţenilor! Ca la Cluj sau ca la noi?

Clădirea fostei Stări Civile din Bacău e deocamdată nefolosită încă de când instituţia s-a mutat în fostul sediu al Bibliotecii Judeţene. Că nu trebuie să rămână aşa, e foarte clar, ea trebuind fi întrebuinţată la ceva util pentru băcăuani.

La capitolul informare cetăţeni, administraţia băcăuană e aproape de nivelul critic, zero, criticile venind adeseori la adresa celor care au promis ceva şi au făcut altceva. Avem nevoie de o informare mai accentuată? În ce sens? Mă întreb acest lucru în timp ce informările administraţiei locale vin pe traiectoria Piţi/facebook şi cam atât.

Ce s-a gândit Piţi în acest caz? Să facă un pas în „gol” spre un alt domeniu în momentul în care proiectul legat de Cancicov trebuie să se „răcească”. Dacă tot n-a reuşit să aducă PSD-ului voturi încearcă să-şi facă singur o imagine asemănătoare liderului absolut, acelui conducător de obşte care se gândeşte la toate, le rezolvă pe toate. Aşadar a iniţiat un proiect pentru dezbaterea din şedinţa CL ce se va desfăşura în 28 iunie şi anume, modernizarea fostului sediu al Stării Civile şi transformarea lui în Centru de Informare pentru cetăţeni. Frumos. Interesant. Apoi urmează o listă cu dotările necesare acestui Centru. Le citesc şi mă gândesc apoi despre ce „informări” poate fi vorba. Dacă va reuşi să fie acest Centru de Informare ca cel de la Cluj probabil că va scurta drumul cetăţenilor la 3-4 instituţii în legătură cu necesarul de informaţie. Dacă va fi ca la Bacău, adică aşa cum funcţionează lucrurile în urbea lui Bacovia, dacă ne vom lovi de aceleaşi mutre plictisite şi ironice la adresa celor care vor călca pragul Centrului, e degeaba.

Pentru asta se doreşte o cheltuială de 150.000 de euro, bineînţeles dacă nu apar ceva cheltuieli în plus. Cel care va „păpa” banii va fi SSPM-ul doar pentru că ăia pot lucra în orice domeniu. Prost şi scump!

În timp ce Teatrul Bacovia stă să se dărâme, Spitalul Municipal stagnează ca şi epavă sigură a municipiului, Stadionul Municipal nu interesează decât investitorii imobiliari, Insula a fost doar subiect de campanie electorală şi doar caşcarabetele din Cancicov lipsesc, ăştia rezolvă „necesarul” de informaţie şi transparenţă. Că transparenţa de pe site-ul primăriei a dispărut deja din decembrie anul trecut.

Mai jos aveţi Proiectul de Hotărâre iniţiat de administraţia Necula:

Proiect Hotarare file:///C:/Users/urban/Downloads/19.proiect-aprobare-dali-cladire-fosta-stare-civila-.pdf