Local

Budeanu dubleaza suprafata Arenei Mall!

Ovidiu Budeanu vrea sa dubleze suprafata Arena Mall, motiv pentru care a cumparat inca 4,7 hectare de teren in vecinitate de la Fadesa.

Costul previzionat al dezvoltării a sărit la 30 milioane de euro, comparativ cu planul inițial de 20 milioane de euro. Arena Mall este construit pe o parte din terenul ocupat de fabrica de încălțăminte Cotidian Bacău (fosta Partizanul), vândută în 2006 de familia Budeanu italienilor de la Kolan.

Complexul a fost inaugurat în 2007 cu o suprafață de 19.000 de metri pătrați, după care a trecut printr-o primă extindere și a ajuns la 24.600 de metri pătrați, cât are acum.

Ideea unei a treia etape de mărire a suprafeței a prins contur în 2017, când Budeanu a plătit circa 1,4 milioane de euro spaniolilor de la Fadesa pentru un teren de 14.000 metri pătrați învecinat cu Arena Mall, care îi permiteau o extindere cu 60% a suprafeței actuale. Anul acesta, însă, omul de afaceri a mai achiziționat o suprafață suplimentară de 47.000 de metri pătrați tot de la Fadesa, un teren pe care a funcționat în trecut Diana Forest, pentru care a plătit aproximativ 7 milioane de euro.

Din lotul achiziționat ultima dată de la Fadesa, Budeanu va mai vinde circa 8.800 de metri pătrați către Dan Ostahie, care va construi un Media Galaxy de 4.000 de metri pătrați în completarea centrului comercial.

„În noua variantă, suprafața închiriabilă a mallului va fi de 50.000 de metri pătrați, iar costul dezvoltării crește la circa 30 milioane de euro. Odată ce depunem documentele pentru obținerea Planului Urbanistic Zonal vom demara și procedurile pentru listarea la Bursa de Valori București. Finanțarea dezvoltării poate fi un hibrid între banii atrași pe bursă și credit bancar“, a declarat Ovidiu Budeanu pentru Profit.ro