Local

Băcăuanii se plâng de faptul că tratamentul avio nu dă „roade”.

Băcăuanii se plâng de faptul că tratamentul avio început în 16 iunie nu prea are efect. Ei menţionează faptul că aceşti ţânţari sunt prezenţi în continuare în număr mare şi că la subsolurile blocurilor mişună gândacii.

Cei responsabili de acest tratament au menţionat faptul că din cauza ploilor au întârziat începerea stropirii şi ar trebui să avem răbdare pentru ca efectele să fie vizibile. Soluţia SolfacTrio este mult mai puternică decât anul trecut şi e destinată în special ţânţarilor care dau virusul West Nile, mai multe cazuri fiind notate anul trecut.

Conform indicaţiilor soluţiei Solfac Trio, acesta este un insecticid piretroid concentrat cu spectru larg de acţiune şi foarte eficace împotriva insectelor zburătoare şi târâtoare, nefiind deloc dăunătoare mediului înconjurător.

Referitor la gândacii apăruţi în scările de bloc şi la subsoluri, Direcţia de Spaţii Verzi a menţionat faptul că aici se intervine de către Asociaţiile de Proprietari prin contracte făcute cu firme de specialitate şi nu îi intră în atribuţie acest perimetru aşa cum nici la ghenele de gunoi nu e în raza lor de activitate, acolo trebuind să intervină firma de salubritate.

Direcţia de Spaţii Verzi a declarat că suplimentar vor face încă un tratament avio în zona parcurilor din municipiu.