Pareri

Ultimul supraviețuitor al Bătăliei de la Oarba de Mureș a fost îngropat fără onoruri militare!

Mai ştie careva ce înseamnă să fii veteran de război? Înţelege careva ce înseamnă să treaga gloanţele pe lângă ureche şi obuzele să bubuie la picioarele lui? A mai fost un astfel de om până acum 2 ani, unul care a luptat la Oarba de Mureş şi care avea 103 ani.

Statul Român, ăla care-i pe bune nu ăla paralel, a avut grijă mare de el. O pensie de 252 lei şi… cam atât. Săracul s-a dus pe lumea cealaltă şi cei cunoscuţi se aşteptau ca statul să aibă grijă de ultimul său drum. N-a avut parte de nimic însă pentru că statul ăsta înseamnă ciuma care s-a legat de pensii speciale ce ajung până la 18.000 de euro şi nu vrea să audă de toţi muritorii care au apărat glia strămoşească. Doar pe la statui se afişează ăştia cu o coroană ieftină, la zi de sărbătoare şi doar cu mass media după ei. Să dea bine. Şi la statui pentru că alea nu pot vărsa lacrimi.

Moș Șomlea a fost dus pe ultimul drum pe 19 septembrie 2017, la Miheșu de Câmpie. Avea 103 ani. N-au fost nici salve de tun şi nici onoruri militare aşa cum se fac pentru ăştia care mor fără să fi tras cu arma pe undeva. Cam aici suntem, fix în gaura neagră a istoriei care e uitată de a doua zi.

A murit lăsând România pustiită de eroi, pustiită de oameni. Am uitat cum e să-ţi respecţi ultimii veterani de război, cei care au stat cu arma în tranşee pentru ca noi, ăştia de pe reţelele de socializare să n-avem nici măcar bunul simţ de a merge să votăm, de a ne implica civic sau de a înfrunta scursurile societăţii de azi.

Ăştia suntem…