Local

DSP a fost in control la piscina unde au suferit arsuri 4 copii.

Patru copii au ajuns saptamana trecuta la urgente, dupa au folosit toboganul de la o piscina din Municipiul Bacau.  Copiii s-au urcat pana la jumatatea toboganului, insa au simtit ca le ard talpile si s-au dat jos. Din nefericirea, acestia au suferit arsuri de gradul 2 si 3 la picioare.

Incidentul s-a petrecut la Piscina Gepex din Municipiul Bacau. Parintii au facut sesizari la DSP si OPC.

„In ultimele zile au fost patru cazuri de copii care au ajuns la unitatea noastra de Primiri Urgente, copii din aceeasi familie, verisori, doua fetite si doi baieti care au suferit arsuri usoare pe palme in timp ce se dadeau pe tobogan. Nu a fost necesara internarea lor, copiii au plecat acasa cu reteta si sfaturi”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Bacau pentru Mediafax

DSP a fost in control la Gepex

Inspectorii de la DSP au fost miercuri, 18 iunie, in control la Piscina Gepex, situata in strada Stefan cel Mare, nr.8 bis.

In momentul controlului, zona de agrement cu topogan si bazin de apa era inchisa, administratorul unitatii declarand ca a luat aceasta masura voluntar, din data de 15.06.2019, aceasta zona fiind in procedura de revizie.

Unitatea dispune de personal angajat – salvamar, prezent la data si ora verificarilor, care prezinta curs de instruire in acest sens. De asemenea, piscina Gepex dispune de punct de prim ajutor dotat cu trusa de prim ajutor incomplet dotata (lipsa atela cervicala) – deficienta care a fost remediata pana la finalizarea controlului.

Bazinele respecta prevederile Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 119/2014 cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste dotarea, amenajarea si intretinerrea acestora.

Inspectorii DSP au constatat o neconcordanta referitor la substantele utilizate pentru dezinfectia apei de imbaiere. Informatiile mentionate pe eticheta produslui de biocid nu sunt aceleasi cu cele din actele de plasare pe piata, conform Regulamentului U.E.

DSP a aplicat o sanctiune contraventionala cu avertisment scris, conform O.G. 2/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Au fost recoltate probe de apa de piscina.