Gandul lui Balan

De ce stau cu degetele în fund, parlamentarii puterii?

Pentru cā ne-au luat de proști și pentru cā pot!

Māi oameni buni, care dintre voi are nesimțirea și tupeul sā i se burice într-o dimineațā, sā rupā ușa angajatorului și sā-i șparleascā șmecherește la ureche:
– Auzi bāi bossulicā, io azi am venit la firma lu matale așa degeaba, dar bāga-i cartela ca tu sā bagi bonul de masā și cașcavalul, numai cā muschii mei n-au chef de muncā. Azi voi sta precum musca pe bālegar și vezi sā nu mā deranjezi.

Sau altā variantā.
– Auzi boss, mai ști când am promis cā azi voi termina documentația în vederea aprobārii parametrilor tehnico-economici? Ei bine, te-am mințit fraiere, pentru ca tu sā mā angajezi!
Ce șapca mea! Ai pus botul, acu stai și suportā-mā cā eu mi-s jmecher!
Hmm …ce spuneți? În mod sigur, în secunda imediat urmātoare, dacā ar exista un asemenea specimen printre noi, populimea, , ar fi transformat în al doilea satelit natural al pāmântului.
Numai cā la ei, la parlamentari, dar mai ales la cei ai puterii, iaca cā se poate. Deși politica este despre pro sau contra, deși recunosc sau sunt nevoiți sā recunoascā cā moțiunea este principalul instrument democratic la îndemâna opoziției, arātārile de la putere au stat ca momâile fārā a-și exprima votul, cā așa a zis Veorica. Da bine bāi fraților, dar și de profa de traforaj vā este fricā? Ca sā nu mai spun de faza cu promisiunea de mārire a pensiilor pe care chiar voi ați fācut-o. Pur și simplu, n-ați mai venit la trabā sā votați majorarea. V-ați rāzgândit ca Rāzgândeanu. Șāful de la Senat de 4℅. 

Ați uitat de bātrâni bāi marțafoilor, dar de pensiile voastre speciale, n-ați uitat. Burta plinā, capul sec, coloana încovoiatā și degetele adânc înfipte în fund, pentru cā puteți. Sā vā fie rușine!