Local

SAJ Bacau a concediat-o pe asistenta care ar fi trebuit sa aiba grija de pacienta!

Dupa finalizarea anchetei desfasurate de SAJ Bacau s-a decis concedierea asistentei care nu a respectat regulamentul in cazul profesoarei de religie care a cazut din ambulanta.

Raportul SAJ Bacau:

„Ca urmare a evenimentului produs in data de 22.05.2019 pe Calea Moldovei in municipiul Bacau, la nivelul SAJ Bacau s-a declansat o ancheta interna administrativa. Comisia de cercetare disciplinara a analizat cazul si, avand in vedere prevederile art. 247 din Legea 53 din 2003, a concluzionat urmatoarele:

Fapta inregistrata in cadrul misiunii de serviciu din tura de noapte 21/22.05.2019 nu intruneste elementele constitutive ale unei abateri disciplinare in sarcina domnului ambulantier D.I.; Fapta inregistrata in cadrul misiunii de serviciu din tura de noapte 21/22.05.2019 intruneste elementele constitutive ale unei abateri disciplinare in sarcina doamnei asistent medical B.G.

Conform prevederilor Legii 53 din 2003 si avand in vedere consecintele abaterii disciplinare s-a luat decizia de desfacere disciplinara a contractului individual de munca a doamnei asistent medical B.G. Masura a fost comunicata persoanei in cauza, urmand a-si produce efectele juridice.

A fost informata filiala Bacau a OAMGMAMR pentru a decide daca a fost respectat codul de conduita etica al asistentului medical.” se arata intr-o informare SAJ Bacau

Reamintim cititorilor ca in noaptea de 21/22 mai 2019, o femeie de 41 de ani a murit, dupa ce a cazut din ambulanta care o transporta la spital.

Victima era profesoara de religie la Colegiul Vasile Alecsandri din Bacau si fusese preluata de echipajul medical de pe strada, dupa ce un sofer a sunat la 112 pentru ca ar fi fost agitata.