Local

DJ241B, Pădureni-Godovana, cel care traversează comuna Filipeni, lăsat de izbelişte după alegerile din 26 mai.

Miercuri, 6 martie 2019 a avut loc semnarea contractului de execuţie pentru reabilitarea drumului judeţean DJ241B, Pădureni-Godovana. Lucrările, a căror proiectare va dura 3 luni, vor acoperi o lungime de 15 kilometri, traversând comuna Filipeni şi sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II. Durata efectivă de realizare a lucrărilor este de 24 de luni iar valoarea acestora se ridică la 5,3 milioane de Euro.

Alte obiective care vor fi realizate prin PNDL II, în comuna Filipeni, în următorii ani se referă la construirea de poduri și podețe, reabilitare, modernizare, extindere și dotare dispensar uman dar şi construire școală generală sat Valea Boțului.

Aşa suna anunţul pompos care desigur că era făcut în campania electorală pentru europarlamentarele ce urmau să vină. Cică ăştia din Filipeni au motiv de bucurie pentru că în comuna lor vor „poposi” 5,3 milioane de euro pentru ca noroiul să fie scos şi din comuna asta aşa cum a fost scos în toate celelalte.

Doar ca „bucuria” locuitorilor comunei nu prea mai e actuală. În timpul campaniei electorale, 3 utilaje pe care le-am fotografiat stăteau aciuate pe dreapta de soarele arzător în timp ce pe o porţiune minusculă se vedea turnat un covor de balast. Trei utilaje pentru un drum de 15 km. Am scris pe 1 iunie despre asta în „În Filipeni se lucrează şi la umbră şi la soare. 3 utilaje pe o lucrare ce acoperă 15 km!” şi mă întrebam dacă după alegeri vom mai vedea vreunul.

Ieri am vizitat comuna. N-am văzut ţipenie de muncitor sau utilaj. Cum bănuiam, ăştia au făcut tam-tam ca să vadă prostimea că se lucrează şi că România are nevoie de patrioţi. Doar pentru ca un tembel să ajungă la Bruxelles şi după asta, potopul.

N-a ieşit PSD-ul pe primul loc? Nu mai văd ţipenie de muncitor pe drumurile judeţene şi comunale ale judeţului Bacău după 26 mai. Au dispărut aşa cum au apărut.

În Filipeni aşadar, mai avem nevoie de 10 campanii electorale pentru ca cei ce locuiesc acolo să afle cum arată asfaltul. Plus şcoala generală, plus podeţe, plus dispensar, bla bla bla…