Diverse

Tarhonul și 9 beneficii dovedite pe care le are planta pentru organism

Tarhonul este o plantă perenă ce este folosită atât în scop culinar, cât și medicinal. Este o sursă excelentă de minerale, cum ar fi magneziu, fier, zinc și calciu și lista nu se oprește aici.

Planta cunoscută din punct de vedere științific ca Artemisia Dracunculus șieste o plantă perenă originară din Europa, Asia, America de Nord și Mexic.

Planta crește la aproximativ 120 de centimetri înălțime, cu tulpini ramificate care produc frunze subțiri, aromatice, cu aromă de lemn dulce sau anason. Frunzele și tulpinile pot fi folosite atât în ​​bucătărie, fie în stare uscată sau proaspătă, deși frunzele proaspete pot avea mai multă valoare pentru sănătate. Tarhonul estet cultivat de mii de ani, cu înregistrări scrise datând aproximativ 500 de ani.

Există mai multe tipuri de tarhon, dar cel francez este cel mai bun pentru utilizare în bucătărie. În afară de utilizarea culinară, planta are și unele proprietăți medicinale remarcabile care pot fi folosite pentru a trata o serie de afecțiuni. De fapt, în zilele de dinaintea medicinei moderne, ca și multe plante medicinale, tarhonul a fost utilizat pe scară largă în medicina tradițională în diferite părți ale lumii.

În afară de avantajele sale specifice pentru sănătate, tarhonul este un plus pentru dietă datorită valorii sale antioxidante și conținutului său excelent de minerale și vitamine. Este o sursa bună de vitamina A și fier, conține cantități de potasiu și calciu.

Planta este bogată și în vitamina C, precum și B6, are antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Cercetările recente au aratat că planta poate ajuta la îmbunatățirea compoziției musculare și a corpului. Uleiul esențial de tarhon, derivat din vârfurile și frunzele de flori ale plantei, este folosit pentru a trata o serie de probleme de sănătate, inclusiv reumatism, dar și ca stimulant digestiv.

Tarragonul poate fi înmuiat în apă pentru a face un ceai, ca un ulei infuzat, ca un ulei esențial sau mestecat proaspăt.

Tarhonul și 9 beneficii dovedite pe care le are planta pentru organism

1. Proprietăți antioxidante

La fel ca multe ierburi și plante, tarhonul se poate bucura de proprietăți antioxidante excelente. Este important să profităm de antioxidanții naturii deoarece acestea ajută la menținerea corpului în cea mai bună stare de funcționare.

Antioxidanții ajută la protejarea organismului împotriva daunelor celulare cauzate de radicalii liberi și neutralizează efectul acestora. Din acest motiv, antioxidanții ajută la protejarea organismului de numeroase boli grave și, de asemenea, ajută la stoparea îmbătrânirii. Adăugarea alimentelor ca estragonul în dietă vă va ajuta să rămâneți mai sănătoși și să vă păstrați tinerețea.

2. Pentru durerea de dinți

Tarhonul este un remediu natural excelent pentru acele dureri care, de obicei, ne fac să ne grăbim la farmacie pentru un remediu rapid. Există dovezi scrise că planta a fost folosită pentru a trata durerile de dinți din Grecia antică, deoarece are capacitatea de a elimna durerea orală.

Oamenii din acele zile pur și simplu mestecau frunzele pentru a scăpa de durere. Calitățile sale de ameliorare a durerii se datorează nivelului ridicat de eugenol prezent în plantă.

Eugenolul este același compus găsit în uleiul de cuișoare și este motivul pentru care acesta este un remediu atât de popular pentru dinți. Nu numai că tarhonul ajută la ameliorarea durerii dentare, dar poate fi de asemenea folosit pentru a calma inflamația gingiilor și durerea care adesea provoacă durerea de dinți.

O modalitate eficientă de a trata durerea dentară este de a face o combinație de gargară prin adăugarea a câteva picături de ulei esențial de tarhon într-un pahar de apă.

3. Să îmbunătățească sănătatea digestivă

A fost în mod tradițional consumat ca un tonic digestiv general.

Aceasta ajută ficatul și digestia. Consumul plantei sau băutul unei cești de ceai de tarhon poate ajuta la calmarea stomacului și la ameliorarea unei varietăți de simptome legate de digestia slabă. Acestea includ gaze, balonare, dispepsie și iritații la nivelul stomacului. De asemenea, a fost folosit în mod tradițional pentru tratarea și eliminarea paraziților intestinali.

4. Pentru a stimula apetitul

Tarhonul este adesea folosit pentru a stimula pofta de mâncare, care este deosebit de utilă pentru persoanele care se recuperează din cauza bolii sau a unui tratament. Planta însăși poate fi utilizată la gătit pentru a stimula apetitul și mulți oameni consideră că uleiul esențial are un efect similar.

Multe persoane mai în vârstă suferă de lipsa apetitului, iar tarhonul poate fi un mare ajutor pentru ei.

5. Ca sedativ

Planta pare să aibă calități sedative ușoare. Desigur, nu există garanții și ceea ce funcționează pentru o persoană nu poate funcționa pentru o alta. Cu toate acestea, o ceașcă de ceai de tarhon după o zi stresantă la birou poate relaxa.

De asemenea, vă poate ajuta să aveți un somn bun dacă suferiți de insomnie.

6. Pentru inimă

Antioxidanții conținuți pot ajuta la menținerea corectă a celor mai importante organe ale corpului și care includ sistemul cardiovascular. Acest lucru ne protejează de atacuri de cord și infarct, care sunt doi dintre cei mai mari ucigași din lumea modernă.

7. Pentru sănătatea ochilor

Este bogat în betacaroten, esențial pentru funcția oculară sănătoasă. Adăugarea de tarhon în dietă ar putea proteja împotriva oricărei degenerări viitoare a ochilor.

8. Pentru a construi musculatura

Cercetările recente au demonstrat că varietatea rusească de tarhon poate ajuta oamenii să-și construiască mușchii și să-și îmbunătățească compoziția corporală.

Studiul publicat în 2014 a susținut câteva studii anterioare, constatând că estragonul ajută la creșterea absorbției creatinei în mușchi. Acesta este un efect similar cu absorbția care se întâmplă atunci când o persoană mănâncă o cantitate mare de carbohidrați.

Acest lucru este semnificativ deoarece, în cazul în care estragonul funcționează în același mod, atunci oamenii nu au nevoie de carbo-încărcare pentru a îmbunătăți masa musculară. Acesta poate avea potențial pentru oamenii care doresc să-și controleze greutatea și să-și îmbunătățească forma corpului.

9. Pentru sănătatea feminină

Are proprietăți emenagogice și poate fi un ajutor natural util pentru femeile cu menstruație neregulată sau menopauză. De asemenea, a fost utilizat de femei pentru a menține sănătatea reproductivă. Datorită potențialului său de a stimula menstruația, nu este recomandat pentru femeile gravide să o utilizeze în doze mari.

Cum folosești tarhonul

Există mai multe modalități de a utiliza tarhon pentru a obține multe beneficii pentru sănătate. Cele mai populare moduri sunt:

La gătit

Acesta este ușor. Luați doar câteva tarhon proaspete sau uscate și adăugați-le în preparate. Nu exagerați cu cantitatea de plantă de la prima folosire, poate nu vă place gustul.

Ceai

Este o alegere excelentă pentru ameliorarea tulburărilor digestive și pentru ușurarea anxietății. Este ușor de făcut și-l puteți bea în siguranță de câteva ori pe fiecare zi. Adăugați o lingură de tarhon proaspăt într-o ceașcă de apă clocotită și lăsați-o să infuzeze timp de zece minute. Scurgeți amestecul și beți.

Ulei esențial

Uleiul esential de tarhon poate fi diluat cu un ulei de bază și folosit la masaj pentru ameliorarea disconfortului articular si muscular. Câteva picături adăugate la un pahar de apă fac o gargară excelentă pentru durerea dentară și durerea gingiilor. Puteți adăuga, de asemenea, câteva picături în apa de baie pentru ca un organism să se calmeze si relaxeze.

Sursa: libertateapentrufemei.ro