International

Google investeste 1 miliard de dolari pentru constructia unor case!

Astazi compania americana a facut un anunt extrem de indraznet, cu planificarea unei investitii colosale pe care o va face in zona metropolitana a San Francisco, si vorbim despre un proiect de foarte mare amploare. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca vor investi nu mai putin de 1 miliard de dolari pentru a construi cateva zeci de mii de case in respectiva zona, una in care preturile imobiliarelor au crescut necontrolat in ultimii ani.

Compania estimeaza ca va construi in jur de 20.000 de case pentru angajatii sai, si alte persoane din zona care nu-si permit sa plateasca chiriile ridicol de mari cerute de catre proprietarii din zona. Google va construi 15.000 de case pe teren pe care deja il detine, si care a fost inregistrat pentru cladiri de birouri si zone comerciale, dar va fi refolosit pentru a construi case pentru angajati cu toate tipurile de venituri.

Separat de asta, compania va aloca un sfert din investitia initiala pentru dezvoltatori imobiliari care ar trebui sa faca 5000 de locuinte pentru persoane cu venituri mici. Google vrea sa colaboreze cu autoritatile locale pentru a elimina birocratia din spatele proiectelor imobiliare, insa avand in vedere ca vobim despre un plan care se intinde pe o durata de 10 ani, va fi nevoie de rabdare pentru ca primele case sa fie efectiv terminate.

Fiind unul dintre cei mai mari angajatori din zona, compania americana se confrunta in mod constant cu probleme privind locatiile in care trebuie sa locuiasca unii dintre noii sai angajati. Problema nu va fi rezolvata peste noapte, dar macar Google face investitii mari pentru a o rezolva in viitor, ceva ce nu am prea auzit de la alte companii din Silicon Valley, care au totusi venituri de zeci de miliarde de dolari in fiecare an.

Deocamdata nu se stie cum vor arata casele, si cat de accesibile vor fi pentru cei care nu castiga sute de mii de dolari anual la compania americana, deci ramane de vazut ce se va mai afla.

Sursa: idevice.ro