National

Băcăuancă găsită moartă în munții Bucegi!

O turistă a murit în munții Bucegi iar alta, rămasă blocată între stânci a fost recuperată cu mare efort de către salvamontişti.

Cele două băcăuance vroiau să ajungă cât mai repede la cabana Mălăiești şi s-au abătut de la traseul marcat. Au ajuns într-o zonă greu accesibilă, mărginită de prăpastii și un pas greşit a făcut ca una dintre ele să cadă în gol 150 de metri. Salvamontiştii au cerut în ajutor un elicopter SMURD.

Cele două femei au pornit în drumeţie de la Vârful Omu spre cabana Mălăiești dar au greşit fundamental: au vrut să scurteze traseul şi au ajuns într-o zonă stâncoasă pe care înaintau cu greu.

Au decis să îşi lase rucsacurile, ca să nu mai poarte greutate în spate. După ce au mai coborât câţiva zeci de metri, una dintre ele ar fi decis să se întoarcă după bagaje. În acel moment a căzut în prăpastie, relatează prietena victimei.

Pentru a o recupera pe cea căzută în prăpastie, au cerut ajutorul unui elicopter SMURD, trupul ei fiind recuperat după aproape 24 de ore de către alpiniștii voluntari.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă 15 iunie, iar victima P. M. în vârstă de 49 ani este din Bacău.

Larecuperarea trupului neînsuflețit au participat alpiniștii voluntari și Jandarmeria montană cărora membrii familiei le mulțumesc pentru efortul depus.

Femeia era medic kinetoterapeut.

În cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

One thought on “Băcăuancă găsită moartă în munții Bucegi!

  1. Sincere condoleante familiei!!!
    Am copillarit cu tine draga mea,drum lin catre ceruri!!!
    Ai lasat un mare gol noua tuturor din Filipeni????

Comments are closed.