Gandul lui Balan

PSD a început mare ofensivā pentru eliberarea „martirului”!

Mai țineți minte când toatā floarea și semințele de bostan ale PSD-ului urlau la congresul din martie 2018 cā-l vor urma pe Liviu oriunde va merge?

Ei na, bājeții și fetițele partidului s-au mai sucit puțin. Ei dau vina pe rețeaua ANP care cicā nu are atâtea locuri de cazare. Drept urmare, la ultimul miting electoral de la Craiova au schimbat macazul, strategia și tonul, promițând rāspicat cā de-l vor lua, vor veni cu sutele de mii sā-l elibereze. Numai cā și aici s-au lovit de o micā problemā. Gābitza nu a fluidizat traficul în București așa cum a promis, iar Cuc nu a fācut nici un rahat cu centura Bucureștiului, astfel afluirea sutelor de mii, milioanelor, miliardelor și catralioanelor de membrii și simpatizanți ai PSD cātre capitalā este imposibilā, ei neavând cum sā ia cu asalt cetatea Rahovei, locul de tihnā, odihnā și adâncā reflectare a marelui lider neînfricat.

Dupā o lungā chibzuințā au ajuns la concluzia cā cel mai bine este sā înceapā cu un avertisment dur dat autoritāților statului paralel, de un reprezentant de vazā al partidului, cāci așa este democratic și civilizat. Astfel a fost desemnat ca cel mai curajos și brav bārbat din organizația lui Mutu sā se arunce în cap de la etajul șase dacā martirul nu va fi eliberat. Inițial onoarea i-a fost acordatā lui Codrinel. Bāiatul era cunoscut, era chel iar înlāuntrul sferei nu avea nimic, deci nici mizerie nu se fācea în caz de eșec. Numai cā viteazul Codrinel, pauzā! Nicolicea s-a evaporat, ciordache a dispārut și el, Oprișan se trosnea cu Negoițā prin hol la partid, Bādālāu stā prost cu vezica și-l ia pișarea când ascultā manele, așa cā nobila misiune i-a revenit unui simplu om de bine.

Pentru asta, ca semn de prețuire și respect pentru sacrificiul fācut, așa cum piloților niponi li se dādea sā bea un pāhārel de sake înainte de a se zdrobi în zadar de un portavion american, și mușteriului desemnat i s-a acordat același privilegiu dar într-o cantitate sensibil māritā. Cam o litrā de coniac și o gāleatā de vin. Astfel, în seara zilei de 14 iunie în Bulevardul Unirii, marea operațiune a fost declanșatā.

Numai cā viteazul nostru s-a înmuiat imediat ce aflarā cā Liviu va fi eliberat peste vreo trei anișori, iar în plus de asta este posibil ca în scurt timp sā împartā celula cu Darius fiindcā vorba aia: unde-i unul, nu-i putere, unde-s doi puterea crește și hoția se plātește!