Gandul lui Balan

Nevertebratele C.C din R.Moldova. Aproape ca la noi. De ei cine ne apārā?

Acum nu știu dacā este de râs sau de plâns, dar cert este cā lucrurile au stat cam așa.
În plinā domnie Plahotniuc, mai precis în intervalul 7 – 9 iunie, mamelucii C.C. de la Chișināu, cu creierul deviat spre ruble și limbile adânc înfipte în bucile oligarhului ruso-moldovean, au dat o serie de hotārâri nāstrușnice care nu aveau nicio legāturā cu statutul de apārātori și garanți ai Constituției.

Astfel, arogându-și rolul lui Dumnezeu pe pāmânt, ciumpalacii în robe au decretat dizolvarea Parlamentului, supendarea președintelui în exercițiu, deschizând astfel calea numirii unui președinte interimar care la rândul lui a cerut formarea unui alt cabinet și toate astea la dorința atotputernicului Plahotniuc. Circ latino-american în toatā regula!
Dar cine este Plahotniuc?

Ei bine, Plahotniuc este o combinație nefericitā între Dragnea, Voiculescu, Tāriceanu și Ciorbea, bājeții noștri de pe Dâmbovița. Concret, Plahotniuc este un escroc care leorbāie cā iubește poporul dar s-a îmbogāțit nesperat de mult pe seama lui prin interpuși și inginerii financiare la fel ca Dragnea, are un trust media josnic și infect ca a lui Voiculescu, este iubāreț și afemeiat ca Tāriceanu și un laș jegos ca Ciorbea. Dar sā revenim la târâtoarele în robe.
Imediat dupā hușchirea lui Plahotniuc cu tot cu morcovi în cur și retragerea PDM de la guvernare la presiunile Moscovei, Washingtonului, UE dar mai puțin a Bucureștiului din cauza meleșcanului care-și cântārea prostata, specimenele de judecātori constituționali au dat dovada supremā a prostiei, josniciei și supunerii oarbe în fața politicului, anulând dupā numai cinci zile deciziile pe care chiar ei le-au dat.
Tragic este cā și la noi se întâmpla ceva asemānātor, mai ales acum când completul celor nouā judecātori constituționali de la Bucale a fost întārit cu procurorul Stan, apārātorul corupților și sluga penalului Dragnea. Tovarāșii au amânat a patra oarā decizia în ce privește completul de trei judecātori, supusā Curții de o altā gorilā. Ciordache!
Probabil bājeții așteaptā sā vadā cum se așeazā apele cu Dragnea ca sā știe ce decizie sā dea. Chestia cu apārarea și garantarea constituționalitāții este rahat cu apā rece ca la Chișināu.

De aici și întrebarea:
De ei cine ne apārā?