Gandul lui Balan

Dragā Liviu…

Dragā Liviu, te rog sā mā ierți cā nu am avut timp sā-ți scriu câteva rânduri, dar încā nu mi-am revenit dupā șocul pe care l-am suferit imediat dupā ce statul paralel te-a condamnat pe nedrept.

Vreau sā-ți spun cā noi suntem bine sānātoși, un pic dezamāgiți cā nimeni nu mai vorbește de justiție și agresivitate UE, dar cu toate astea ne pregātim intens pentru momentul āla dulce în care vom plāti ratele la împrumuturile pe care le-ai fācut tu cu atâta generozitate pentru a māri lefurile truditorilor din instituțiile publice ticsite cu zuze, motostivuitoare, amante, cumetri, prieteni de pahar, lipitori și tovarāși de partid.

În rest nu s-au schimbat prea multe pe la noi. Veorica s-a regāsit pe ea, cāci se smiorcāie pe la toatā lumea cā atunci când îți simțea stufoasa mustațā în dreptul cefei, era timoratā de nu mai putea citi sau vorbi coerent și cā atunci când ai încropit bugetul, pe ea ai pus-o sā ascutā creioanele. Așa cum spuneam, de vreo trei sāptāmâni s-a regāsit și îndeamnā pe toatā lumea sā uite de mârșāviile tale, sā uite trecutul și sā priveascā cu încredere spre viitor, mai ales cā vrea sā ranforseze partidul cu niște crengi de brad uscate pe care spune cā le-a gāsit pe malul bālții Belina, abandonatā acum și de paznicii āia vânjoși de i-ai angajat sā pāzeascā averea Tel Drum.

În rest ce sā-ți mai spun? Cā Oprișan, Bādālāu, Teodorovici și ievaluatorul au ieșit din perioada de pubertate, li s-a schimbat vocea, iar acum încep sā ragā ca boii la poartā nouā. Am auzit cā Darius se pregātește intens pentru marea întâlnire cu tine și chiar și-a propus sā deveniți niște scriitori consacrați. Despre Codrinel nu știu prea multe decât cā este în cāutarea unui alt fund de pupat, cāci la altceva nu se pricepe. Ar fi gāsit ceva de lucru la UDMR, dar se pare cā nu l-au acceptat din cauza cazierului de la PRM. Despre celelalte fete din partid pot sā-ți spun cā s-au aliniat perfect ca niște rāțuște în spatele Veoricāi, doar Gābița mai mācāne aiurea. Singurul care suferā în tācere este cormoranul. Nimeni nu l-a mai vāzut. S-a retras mititelul și suferā în tācere. Cred cā este singurul care chiar te-a iubit.

Dragā Liviu, închei aici mica mea scrisoricā, cu promisiune cā în curând îți voi trimite un pet de doi litri gol pe care sā-l umpli cu apā și sā-l bagi noaptea în toaleta turcescā, așa cum fācea Elena….Elena Udrea pentru a nu ieși rozātoarele la plimbare, deoarece știu de la mitingul din vara trecutā de la București, atunci când ne-ai adunat îmbrācați în cāmeși albe, cā disprețuiești sobolanii.

Liviule, fii tare și mult succes în noul mandat pe care l-ai câștigat cu foarte multā greutate!