National

Dan Barna: Discutăm cu cei din PSD. Unii spun că se gândesc să voteze moțiunea!

Dacă nu trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, șansele pentru alegeri anticipate sunt foarte mici, recunoaște liderul USR Dan Barna. „Sunt realist. Nu mă aștept ca Dăncilă să ceară anticipate„, a declarat Barna la Realitatea TV.

Dacă nu trece moțiunea, noi vom continua să susținem aceeași poziție, pentru a solicita anticipate, dar sunt realist, Guvernul Dăncilă și oamenii din PSD-ALDE vor trage de această componență până la termen, nu mă aștept ca Dăncilă să ceară anticipate. Dacă nu trece moțiunea, perspectiva unor anticipate este foarte mică. Sunt realist. Anticipatele sunt posibile doar dacă se realizează o majoritate non-PSD„, a declarat Dan Barna, în emisiunea „Legile puterii” cu Denise Rifai, de joi seara.

Dan Barna a confirmat că poartă discuții în Parlament cu oameni din PSD pentru a încerca să-i convingă să voteze moțiunea de cenzură.

Discutăm cu oameni din PSD, da. Negocierile nu se fac în fața camerelor. Avem aceste discuții cu oameni din PSD, pentru că 20 de voturi e o diferență mare. Ca moțiunea să treacă e normal să discutăm cu cei din PSD. Unii spun că se gândesc, alții ne spun explicit că nu, alții să mai vadă. Am un on optimism moderat cu privire la șansele moțiunii de a trece„, a explicat Dan Barna.

Dan Barna a caracterizat ca fiind o „coincidență simpatică” ideea ca doi sibieni să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale – Klaus Iohannis și liderul USR.