IT

Huawei OS. Xiaomi il testeaza deja! Android-ul va deveni istorie.

Huawei OS. Xiaomi, OPPO, Vivo, Tencent deja il testeaza in propriile telefoane in momentul de fata, iata care sunt planurile pentru a elimina complet Android.

In China sistemul de operare urmeaza sa aiba denumirea HongMeng, insa in alte tari ea ar putea fi legata de numele companiei Huawei, insa deocamdata lucrurile n-au fost definitivate. Chiar si asa, Huawei OS urmeaza sa ofere si alternative pentru Google Play Store, sau serviciile companiei Google, deci vorbim despre o evolutie destul de complexa pentru software-ul la care lucreaza chinezii de nu mai putin de 7 ani de zile.

Ca sa fiu complet sincer, sunt foarte surprins ca OPPO, Vivo, Xiaomi, si Tencent lucreaza in parteneriat cu Huawei pentru a dezvolta sistemul de opedare, dar si ca iau in considerare sa-l foloseasca in telefoane. Nu stiu cine si-ar fi imaginat ca producatorii ar fi dispusi sa renunte la Android pentru Huawei OS, insa daca asta se va intampla, atunci e posibil ca doar in China sa nu fie folosit sistemul de operare al companiei Google.

Acestea fiind spuse, iata ca planurile celor de la Huawei nu sunt doar proprii, ci vorbim despre ceva care aduna la un loc mai multe companii din tara pentru a lupta cu dominatia americana.

Sursa: idevice.ro