Local

Dedeman se pregateste de preluarea fabricii Letea!

Dedeman, compania controlata de bacauanii Dragos si Adrian Paval este pe punctul de a prealua fabrica Letea din Bacau. Tranzactia se aproape de final. Conform Economica.ro pe locul platformei industriale ar urma sa fie dezvoltat un hub de business.

Creditorii LETEA SA au acceptat oferta Dedeman, iar pana pe 30 iunie, procedura de vanzare a combinatului se afla in faza de supraofertare.

Vanzarea activelor imobiliare ale Letea SA, (circa 342.449 mp teren, cladiri si constructii speciale), in trecut cea mai mare fabrica de hartie din Estul Europei, se realizeaza prin negociere directa, pretul oferit fiind de 3,16 milioane euro.

Sierra Quadrant deruleaza, in prezent, faza de supraofertare, ofertele fiind asteptate la sediul din Bacau al lichidatorului judiciar.

Strategia noastra a fost de a transforma Letea SA Bacau intr-un hub de business si speram ca viitorul proprietar sa urmeze aceasta solutie. Este vorba de hale de productie, spatii utilitare, terenuri si cladiri care sunt pozitionate intr-o zona foarte accesibila a municipiului Bacau cu destinatie industriala. Beneficiaza de toate racordurile necesare la utilitati si au acces inclusiv la o linie ferata dedicata. Bacaul, cu aeroportul sau international, si pozitionarea geografica optima, asigura argumente optime pentru a atrage investitorii. In anii ‘80, oferta Letea includea peste 200 de sortimente de hartie si cartoane dar si hartie de ziar, care acoperea intreg necesarul intern si o mare parte din export, catre state precum SUA, Elvetia, Olanda, Orientul Mijlociu si tari din Asia. La Letea existau 12 masini de fabricare a hartiei, de la hartie de ziar, igienica, pentru tigarete, cu filigran, s.a. Din toata acea investitie a mai ramas o masina de hartie si una de maculatura, care sunt depasite din punct de vedere tehnologic. Acesta este si motivul pentru care s-a decis identificarea unui investitor interesat, in primul rand, de preluarea activului imobiliar”, spune Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

One thought on “Dedeman se pregateste de preluarea fabricii Letea!

  1. Citez: „Beneficiaza de toate racordurile necesare la utilitati si au acces inclusiv la o linie ferata dedicata. Bacaul, cu aeroportul sau international, si pozitionarea geografica optima, asigura argumente optime pentru a atrage investitorii.”

    Daca se refera la calea ferata care era paralel de firul doi Bacau – Adjud, de la trecerea de la nivel Tic-Tac/Politie pana la pasarela Letea si apoi se ramifica spre Cet Sud si fabrica Letea, linia aia e acoperita acum de boscheti aproape in intregime. Daca nu ma insel unde se facea dreapta spre Strandul Letea si mai departe spre Izvoare chiar in fata fabricii parca toate liniile de la trecerea de la nivel au fost scoase.

    Nu in ultimul rand as vrea sa mai spun ceva despre pozitia Bacaului, da am fost avantajati geografic ca pe o raza de 150 Km in jurul orasului se poate acoperi nu mai putin de 7-8 judete. In schimb nu acelasi lucru se poate spune si despre oamenii cu putere de decizie care tot au fost pe aici in ultimii 30 de ani, potentialul lor fiind de multe ori zero barat.

Comments are closed.