Local

Ieri, salariatii CRAB au protestat in parcarea Stadionului Municipal.

Circa 50 de salariați ai Companiei Regionale de Apă din Bacău au protestat, ieri în parcarea din fața Stadionului Municipal. Manifestația a fost organizată de Sindicatul Liber Independent din companie care solicită de mai multă vreme acționarilor societății încheierea Contractului Colectiv de Muncă pe anul în curs, în care să fie prevăzute niveluri salariale mai mari. Alături de protestatari au fost Constantin Neculcea, președintele SLI, Fănică Brăescu, vicepreședinte al SLI și al Cartel Alfa Bacău și Marian Pavel, președintele Cartel Alfa Bacău.

Angajații CRAB sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc, la un nivel mediu de 2.080 de lei, și spun că șefii companiei sunt plătiți cu mult mai bine. De asemenea, ei spun că șefii s-au înmulțit în ultimii ani, în timp ce numărul salariaților a scăzut la jumătate. Compania are, an de an, venituri tot mai mici, iar condițiile de muncă sunt tot mai grele. Oamenii se plâng că nu mai au mașini suficiente, iar utilajele sunt învechite.

Protestul a durat, în stradă, circa o oră, după care protestatarii au plecat să stea de vorbă cu cei din conducerea CRAB, la sediul companiei. „Am luat în calcul – a precizat Constantin Necula – chiar dorința doamnei director, care a spus că ar vrea să stea de vorbă cu salariații”.