IT

Facebook se pregateste sa te plateasca. Pentru ce? Cam pentru asta…

Compania americana va incepe sa-i plateasca pe utilizatori, iata pentru ce vor primi bani cei care decid sa-i foloseasca aplicatiile.

Compania americana a trecut prin foarte multe probleme in ultimul an si jumatate si din cauza lor a fost implicata in scandaluri aproape lunar, insa cauta solutii pentru a scapa de ele in momentul de fata. Compania va oferi o aplicatie numita Study, ea avand menirea de a ii permite sa monitorizeze ce fac oamenii in propriile telefoane, iar pentru acest lucru Facebook va plati o anumita suma lunara de bani, desigur modica.

Aplicatia a mai fost oferita intr-o forma separata pana cand un scandal serios a fost pornit in jurul ei, insa iata ca acum va fi relansata pentru toti cei interesati sa faca putini bani cu telefoanele. Aplicatia Study a celor de la Facebook urmeaza sa monitorizeze toate aplicatiile instalate de catre utilizatori in telefoane, dar si timpul petrecut folosind aceste aplicatii, inclusiv tara din care se face toata aceasta utilizare in viata de zi cu zi.

Separat de acestea, informatii privind functiile din aplicatii pe care utilizatorii le folosesc ar fi deasemenea dezvaluite pentru companie, desi ea spune ca nu vede chiar tot ceea ce fac utilizatorii. Facebook spune ca nu vede website-urile vizitate, parolele folosite, mesajele trimise, dar daca aplicatia vine la pachet cu un VPN, atunci prin serverele companiei va trece tot traficul din telefoane, deci inginerii sai vor vedea orice.

Pana acum cateva luni compania americana prelua aceste date fara sa plateasca nimic prin intermediul platformei Onavo, un VPN care acundea utilizatorii pe internet, dar ducea toate datele catre serverele americanilor. Pentru noua aplicatie Study, cei de la Facebook vor impune ca utilizatorii sa aiba varsta de minim 18 ani, si desigur ca va fi oferita doar pe platforma Android, iar asta pentru ca Apple interzice asemenea practici pe iOS.

Aplicatia urmeaza sa fie disponibila foarte curand in diverse zone de pe glob, insa deocamdata nu se stie cati bani ar urma sa plateasca americanii pentru datele pe care le preiau de la utilizatorii aplicatiei.

Sursa: idevice.ro