Gandul lui Balan

Doi arși și un slugārel. Arafat!

La patru ani de la drama din Colectiv, România nu este în måsurā sā le ofere o șansā la viațā marilor arși, victime ale unor accidente provocate de incendii.

Astfel, sāptāmâna trecutā, timișoreanca Mihaela Iacob, a cāzut victimā într-un incendiu declanșat în propria-i locuințā. Singurul lucru pe care l-au putut face medicii timișoreni, a fost inducerea tinerei într-o stare de comā controlatā și sā aștepte. Sā aștepte un mijloc de transport aerian pentru transportarea pacientei la o clinicā specializatā din Viena, deoarece la noi încā se fac analize, studii de impact și fezabilitate.Cum n-a fost rost a se gāsi un mijloc de transport aerian, cāci țara este sāracā, s-a decis transportarea ei cātre Viena cu o trașcaletā de ambulanțā, cu condiția ca logodnicul tinerei sā suporte costul motorinei și al rovinietelor, cā așa a decis. Arafat.

De menționat cā în urmā cu douā sāptāmâni, în Cetatea de Scaun a Moldovei, pe senatorul PSD Virginel Iacob l-a ars câcarea. Și cum ștabul a dorit a se cāca într-un spital din capitalā, dom Arafat a aprobat în numai douā ore, transportarea omului pālit de diaree la București cu elicopterul SMURD. Cost operațiune: 4000 euro.
Cam asta e țarā noastrā.

Pentru tânāra arsā în incendiu nu s-a gāsit un elicopter SMURD, avion ambulance sau Spartan de la MApN, dar pentru senatorul ce l-a ars câcarea, s-a gāsit în numai douā ore un elicopter SMURD, pentru ca alesul nostru sā se hândeascā la București.
Arafat, mai ești acolo?