Pareri

Gara din Comăneşti modernizată virtual. Ăştia doar aşa pot!

Gara din Comăneşti va fi modernizată. Anunţul a fost făcut de Compania Naţională de Căi Ferate CFR care a anunţat că a demarat un proiect de modernizare pentru 47 de staţii de cale ferată din ţară. Proiectul face parte din Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Se dă una bucată de listă cu cele 47 de gări ce urmează a fi modernizate dar nici o cifră legată de suma de bani sau data de începere. Poate părea un vis frumos şi atât. Cine nu-i sătul de promisiunile făcute în ultimii 30 de ani? Cine nu ştie despre trenurile de mare viteză invizibile ce intrau în reţea de prin 2000? Cine nu ştie că ăstia-n gară n-au nici hârtie igienică la wc şi vorbesc despre modernizări pe hârtie?

Cum ar fi fost dacă ăştia nu scăpau la presă gogoaşa asta şi aplicau după cum spune vorba românului: „tac şi fac”? Apoi chemau presa pentru fotografii şi articole de preamărire a CFR-ului falimentar.

Programul Operaţional Infrastructură Mare e o chestie ce dă bine la populime şi atât. CFR ştie cum arată garniturile de tren ce pleacă din Comăneşti spre Ghimeş Făget? Alea primitive şi care sunt bombe pe roţi. Habar n-au. Visează la modernizări virtuale fără să aibă nici bani, nici viziune şi nici vreun proiect. Gara e şi monument istoric deci e şi mai greu…

Alo, CFR, trezirea băieţii… Până când dormiţi?