Comunicat de presa, Vreme

Temperaturi de pâna la 40°C în unele zone din țară! Umiditate maximă!

Ca urmare a umiditatii ridicate din atmosferă, sunt diferențe între valorile termice înregistrate în termometre și temperaturile resimțite de corpul uman.

În zona orașului Drobeta Turnu Severin, la o temperatură de 30 grade, înregistrată la umbră /umiditate de 60% / temperatura resimțită este 40 grade.

Astfel de valori ridicate se înregistrază în majoritatea localităților din sudul țării (39 grade la Calafat, Bechet, 38 grade Moldova Veche, Giurgiu, Călărași, Fetești, Slobozia)

SITUAŢIA METEO PENTRU JURNALUL OREI 15
Cerul prezintã înnorãri în centrul Moldovei şi în Carpaţii Orientali, este variabil în Banat, Crişana, Dobrogea şi la munte şi mai mult senin în rest. În estul Moldovei sunt averse. Vântul suflã slab şi moderat. Temperatura aerului la ora 14, avea valori cuprinse între 19 grade la Miercurea Ciuc şi 31 de grade la Calafat, Tulcea, Cãlãraşi. Băile Herculane

PROGNOZA METEO PENTRU ASTÃZI
Instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã, îndeosebi dupã-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile estice, sud-estice şi local în cele centrale. Vor fi înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în nordul Moldovei şi 32…33 de grade în sudul Banatului şi în sud-vestul Olteniei.