Pareri

În Cancicov, o echipă SSPM schimbă becurile şi o alta vine să cureţe abajururile!

Trecând prin Parcul Cancicov îl salutam pe un amic ce se relaxa pe o bancă. În apropierea lui se afla o maşină a SSPM ce se ocupa de schimbatul becurilor arse de la stâlpii din parc, foarte multe la număr aş spune eu. Tocmai ce schimbase un bec chiar deaspupra băncii pe care stătea el acum şi mă roagă să privesc abajurul.

El a fost montat acum ani buni şi avea culoarea albă, acum fiind cumva maro spre negru. Abia dacă mai lumina. Amicul îmi spune în continuare că i-a întrebat de ce nu şterg abajurul pentru a oferi şi lumină în momentul în care au schimbat becul. Răspunsul ăluia a fost: „Pentru acest lucru trebuie să vină cealaltă echipă a noastră!”.

Băi eşti nebun? Adică ăştia au o echipă ce schimbă becurile, una care se ocupă de ştersul abajururilor şi alta care leagă cu bandă izoler casetele stâlpilor ce nu mai au şuruburi de fixare? Aş spune că lucrează efectiv nemţeşte băieţii ăştia şi e deajuns să privesc la multe abajururi situate între crengile dese de copaci, obturând la maxim lumina pe care o emană ele. În schimb au ciuntit ditamai arborii.

Amicul glumeşte spunând că poate se doreşte o lumină mai ambientală ajutând romanticii care populează parcul seara. Plus câţiva hoţi şi beţivi de meserie.

E clar că nu se vrea. Şi nici nu se poate cu băieţii şmecheri puşi în funcţii pe criterii politice. Când vom avea şefi pe la societatea asta, altceva decât politici, vom putea vedea eficienţă. Aici e nevoie de un administrator gospodar şi care ştie să gestioneze nepăsarea cu care se fac lucrări în oraş. Când SSPM-ul nu va avea mai multe departamente decât muncitori, voi putea crede că nu e doar un basm cu Făt Frumos din PSD.