Comunicat de presa

Nu scăpăm de ploi și vijelii! Vreme extremă săptămâna viitoare!

Estimările meteorologice pentru următoarea săptămână nu indică o ameliorare a vremii. Regimul pluviometric va fi excedentar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, dar și în zonele montane. În restul țării precipitațiile se vor apropia de normalul perioadei în care ne aflăm.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în regiunile estice și nordice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Luni, 3 iunie, gradul de instabilitate atmosfericã va fi în continuare accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã. Cantitãţile de apã înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate, cu o probabilitate mai mare în sud-vest, la munte şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Ne aşteptăm la ploi în toate regiunile ţării. Ne aflăm sub influenţa unui nucleu ciclonic ale cărui sisteme frontale vor traversa teritoriul ţării. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi în toate zonele joase pt că la munte vor fi precipitaţii mixte. Aceste ploi vor fi sub formă de averse şi vor determina cantităţi mai însemnate de apă ce vor depăşi în intervale de 24 de ore 40-50 l/m pătrat” , a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.