Pareri

„Democrația este de fapt o mare m**e”. Adică nu este permis ca 51% să f**ā în c*u 49%”.

În primul rând trebuie să-mi cer scuze pentru titlul vulgar în viziunea celor mai pudici cititori. În fapt el reflectă o realitate recunoscută chiar şi de aceştia dar se spune că trebuie să ne păstrăm un minim de decenţă. Când vine vorba de bătaia de joc a politicienilor şi de această decenţă menţionată, eu aleg să le cuplez şi să prezint de la nivelul betonului starea de fapt a realităţii.

Am tot discutat cu diverşi băcăuani nemaipomeniţi în ultimele luni şi recunosc că am avut de învăţat o grămadă de lucruri, fiecare dintre ei având o viziune şi o anume amprentă vizavi de această democraţie în care vrem să trăim şi la care visăm. O propoziţie mi-a atras atenţia zilele astea, una în care mi s-a spus chiar aşa cum arată titlul articolului. După un soi de alegeri democratice din care rezultă o majoritate de 51%, ceilalţi 49% pot fi făcuţi tocăniţă în spiritul democraţiei.

Cu siguranţă enunţul e şi dilatat şi colorat în frustrările oamenilor ce nu simt nici egalitate şi nici normalitate în ceea ce trăim noi românii dar e o stare ce îţi conferă dreptul să urli pe la tv ca „trebuie să respectăm rezultatul votului” şi că „suntem majoritari, deci facem ce vrem”.