National

Papa Francisc versus lichelele noastre Preafericite!

Tot internetul vuieşte. Papa s-a plimbat prin Bucureşti cu Dacia Logan! Vă daţi seama cât de mult contează imaginea pe care înalţii bisericii o afişează în faţa populimii? Nu citesc decât laude la adresa Papei care n-a fost cu mofturi la alegerea maşinii cu care să îi salute pe români. La el a contat gestul de a fi un om simplu şi atât.

Câţi dintre voi aţi uitat de popa ăla ortodox care venise la o înmormântare cu maşina de lux ce valora cam cât 10 Dacia Logan? Niciunul, aşa-i?

Papa Francisc: un om simplu, cu bun simţ, un om care este alături de cei mulţi şi oprimaţi, în cazul de faţă poporul român. Capul bisericii catolice a ales să străbată Bucureştiul în cea mai ieftină maşina din Europa, autohtona Dacia Logan. Eu unul nu am mai văzut aşa ceva. Toţi ticăloşii din Guvernul României au alergie la Dacia, Papa Francisc nu! Bine ai venit în România, Sfinte Părinte!” e mesajul lui Eduard.

Asemenea mesaje au bombardat reţelele de socializare astfel taxând încă o dată dacă mai era nevoie, setea ticăloşilor aleşi prin vot de a se plimba chiar şi până la budă dacă s-ar putea cu maşinile de lux.

Poate că ăştia ai noştri au băgat la cap şi nu mai etalează uşile de 25.000 euro bucata la Catedrală şi nici aurul strălucitor de la gât. În timp ce Preafericitul nostru e împănat în combinaţiile politice ale vremii, Papa Francisc stă de vorbă cu acei copii frumoşi care îl aşteptau la Cotroceni.

Simplitatea asta le lipseşte lichelelor care cred că stăpânesc Pământul veşnic. Respect maxim pentru ceea ce vedem în poză.