Pareri

Sanctitatea Sa, Papa. Om simplu ce să mai…

Pe 1 iunie, în cea de-a doua vizită în România, Sanctitatea Sa, Papa Francisc, va veni cu avionul de la București, în Bacău, unde va ateriza la ora 10:10. Aşa şi?

Băcăuanii abia aşteaptă FoodFest, mâncare, băutură şi relax pe „canapelele” montate deja în Cancicov. M-au înnebunit ăştia cu Papa. Statistici, cifre magice, aterizări şi decolări, papamobil, avioane, stadioane şi ditamai securitatea care e pe bază de coduri de bare. Unde? Pe bilet. Oraşe blocate, străzi închise şi alte alea.

Cică n-a pretins nimic, n-a vrut nimic special decât un pat şi o baie. Apoi urmează o listă lungă ce cuprinde ospătari italieni de renume, cina italiană preparată de cel mai bun bucătar, apoi că cică nu umblă dezlegat printre oamenii ce merg să-l vadă. Stă cuminte în papamobil şi dă din mână. Populimea scanată pe baza codurilor de bare se va mulţumi că l-a văzut.

Cică vine la Bacău. Chiar vine dar populimea n-a înţeles că vine pe aeroportul din Bacău doar ca să plece pe un stadion din Miercurea Ciuc. Deci nu prea vine. Oricum i-ar trebui un papamobil 4X4 la ce drum avem în faţa aeroportului.

Hai să treacă şi asta că sunt vreo 3 luni de când m-aţi zăpăcit cu Papa-n dreapta, Papa-n stânga.