National

Dragnea: Ai grijă, nu invita pe nimeni la baie. Au rămas vreo 2500 de violatori

Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor are câteva sfaturi pentru Liviu Dragnea, proaspăt încarcerat la penitenciarul Rahova. Într-un comunicat, federaţia îi transmite că sunt mici camerele şi aglomerate.

Am auzit că te-au și înjurat niște cetățeni la venirea „acasă”. Nici măcar ultimul miting nu ți-a reușit mustacila! Ce soarta! Ce durere! Probabil că tot auzi așa vorbe de când nu prea-ți mai ies băile de mutime. Și, e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Și, singură, acum”, scrie FSANP, într-un comunicat atipic, cu tentă umoristică.

Camera o găseșți așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plângeai și te smiorcăiai la televizor de milă miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemații. O să-i cunoșți mai bine și-o să plângeți împreună.

Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În pușcărie, nu e că la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării ”, se arată în textul ironic publicat de federație.

Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în camera. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mâna banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din drona. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție”, adaugă FSANP.

Sorin Dumitraşcu, președinte FSANP, a explicat forma atipică a comunicatului: „Am vrea să reaminitim și lui Liviu Dragnea și oamenilor ca dânsul că avem o justiție și e aplicată”.

Este un semn de alarmă, de avertisment pentru persoanele publice, în sensul că trebuie să facă ceva și pentru penitenciare”, adaugă preșdintele FSANP.