National

Cum s-a împarțit puterea în PSD.

După aproape 5 ore de discuții aprinse în cadrul CEx, prima ședință PSD după ieșirea din scenă a lui Liviu Dragnea a ajuns la final. În jurul orei 23.30, premierul Viorica Dăncilă, cea care a preluat președinția partidului, a prezentat principalele decizii luate în CEx. Dăncilă a fost flancată de Paul Stănescu și Mihai Fifor.

Liderii PSD au decis, cu o singură excepție, rămânerea partidului la guvernare. „Am stabilit să nu amestecăm votul de la europarlamentare cu votul de la alegerile generale. Dacă ne-am retrage acum, am dezamăgi milioanele de români care și-au pus încrederea în noi”, a declarat Viorica Dăncilă în conferința de presă de după ședința partidului.

Propunerile de miniștri pe care premierul Dăncilă le va trimite la Cotroceni, după ce au fost votate în şedinţa CEx de marţi seara sunt: Vicepremier– Titus Corlăţean (porofoliu pe parteneriate strategice), Ministerul Justiţiei– Ana Bischall, Ministerul Fondurilor Europene– deputatul PSD Braşov, Roxana Mînzatu și Ministerul Românilor de Pretutindeni– Natalia Intotero.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, în şedinţa de criză convocată marţi seara, demiterea lui Codrin Ştefănescu din funcţia de secretar general al partidului. Potrivit premierului Viorica Dăncilă, Rodica Nassar a fost singura propunere și a fost votată în locul lui Codrin Ștefănescu în funcția de secretar general al partidului.

Gabriela Firea a revenit, marţi, la şefia PSD Bucureşti, interimar, după ce şi-a dat demisia, în toamna lui 2018, în urma scandalului legat de semnarea rezoluţiei pentru schimbarea din funcţie a lui Liviu Dragnea. Aceasta a fost susţinută de primarii de sectoare, mai puţin de Daniel Florea, de la Sectorul 5, şi de cel care a fost până acum la şefia organizaţiei, Gabriel Mutu, de la Sectorul 6. 

Sursa: realitatea.net