International

Lecţie de normalitate dată de nemţi românilor din München!

O lecţie de normalitate dată de poliţia din München cu ocazia alegerilor pentru europarlamentare la care românii s-au plâns de faptul că nu vor apuca să voteze până la ora 21.00. În loc să-i ia la bătaie şi să-i gazeze, în loc să-i fugărească pe străzi, „băieţii buni” cu trese pe uniformă şi printre care se afla şi un român a consideat o soluţie bună împrejmuirea perimetrului din faţa Consulatului şi considerând că cei care sunt în interior nu pot fi privilegiaţi de dreptul de vot.

Imaginile au făcut înconjurul lumii şi poliţiştii germani au primit laudele celor prezenţi fiind aplaudaţi la scenă deschisă. Felul în care poliţiştii germani au gestionat scandalul iscat poate fi un exemplu de urmat de ai noştri, ăştia dotaţi cu armament de ultimă generaţie doar pentru a bate şi gaza pe oricine are ceva de spus.

Jurnalistul Vlad Ursulean a filmat toată scena şi a postat pe facebook un mesaj.

”Final fericit la München, unde poliția a luat inițiativa de a construi un perimetru din garduri, a băgat pe toată lumea înăuntru și acum consideră că sunt pe teritoriul consulatului, deci vor vota cu toții. Unul dintre polițiști e născut în Brașov și ne-a vorbit la portavoce în română”, a scris Vlad Ursulean pe Facebook.