Pareri

S-a jucat careva cu indicatoarele de „Oprire Interzisă”? Deranjant pentru afacerişti?

S-au pus ăştia din administraţia locală pe fluidizat traficul din oraş. Dar n-o fac creând parcări pe ici pe colo ci montând nişte semne de oprire/parcare interzisă în locuri strategice. Că-i locul unde locuieşte tatăl senatorului care vrea la Bruxelles din Bistriţa Lac, că-i vreun restaurant care e deranjat de cei ce opresc maşinile în faţă, obturând astfel numărul clienţilor satisfăcuţi, e totuna.

E cazul fotografiei de mai sus şi mă gândesc aşa:

Să zicem că vii ca pieton de pe strada Erou Ciprian Pintea şi vrei să mergi la restaurantul cu pricina. Trebuie să faci dreapta la colţul clădirii. Acolo există o parcare privată după cum se susţine şi nu există trotuar. Pe carosabil nu poţi merge deci practic, clienţii restaurantului ar trebui să vină cu maşina pentru a lua masa aici. S-a montat de curând un indicator de „oprire interzisă” în faţa restaurantului, pe carosabilul domeniu public pentru că…ce? Că e strada prea îngustă şi există o parcare la o sută de metri distanţă? Că deranjezi proprietarii restaurantului care o fi dat vreo două telefoane unde trebuie pentru ca acei nesimţiţi să nu mai parcheze acolo?

Câţiva băcăuani spun că cică Poliţia Locală e pusă pe amenzi în zonă şi se caută a „curăţa” zona rapid de cei care au tupeul să oprească acolo. Cum ai acces însă la restaurant dacă trotuar nu există şi doar parcarea e privată?

Un amic se întreba zilele trecute dacă „S-o fi jucat cineva cu indicatoarele de oprire interzisă, sau e suficient să dai vreo 2 telefoane unde trebuie atunci când nu îți mai convine că unii parchează în fața imobilului tău?

Deci nu faceți picior de loc de parcare, dar ați început să restricționați ce mai există?

Îmi place chestia asta cu „oprire interzisă” chiar lângă o parcare.„- Dorin Chirilescu

Acelaşi lucru mă întreb şi eu.