Evenimente

Protestul inedit a devenit unul nesemnificativ! La Skopje a fost altfel!

Au vrut unii băcăuani sa copie modelul protestului de la Skopje/Macedonia creând un eveniment local în care cetăţenii erau îndemnaţi să aducă ceva încălţăminte rămasă de la membrii familiei plecaţi în străinătate. Aşa a ajuns să devină evenimentul unul de interes pentru cei care urmăresc activităţile locale.

Am ajuns şi eu astăzi în Piaţa Tricolorului acolo unde era anunţat evenimentul şi s-a întâmplat să fiu dezamăgit de imaginea găsită. Vreo 7-8 oameni şi vreo 20 de perechi de încălţăminte aşezate în mijlocul străzii. În discuţia pe care o aveam la un moment dat cu o doamnă, prietenă pe reţeaua de socializare, aflu că 15 perechi din totalul de 20 le-a adus „domnul în geacă”. Întorc privirea şi îmi arată un tânăr ce discuta cu un alt participant la câţiva metri mai încolo. Era Cristian Ghingheş.

Păi bine mai cetăţene, îmi zic, Cristian face opoziţie în proporţie de 85% în Consiliul Local şi tot el aduce 85% din perechile de încălţăminte? L-am salutat şi chiar i-am zis asta la un moment dat. Am fost de acord că e un eşec şi am zâmbit spunându-i la final că mizez pe o prezenţă de 85% mâine la vot. A zâmbit…

Dacă nici organizatorul nu a ajuns la eveniment pentru mine a fost clar că acesta a fost un eşec. Protestul inedit a devenit unul nesemnificativ. Să sperăm că prezenţa de mâine şi votul în sine nu va fi nesemnificativ decât pentru ciuma roşie.