Pareri

Cositul bălăriilor din oraș ne costă 1 milion de lei. Lăudata firmă de casă „SSPM” a pierdut contractul!

Mai ţineţi minte cum a fost cositul mecanic al bălăriilor de anul trecut şi tunderea celor 17 km de gard viu? Cu siguranţă. Dezastruos deşi Piţi lăuda acţiunea invizibilă a ăstora fără să vadă că de fapt ne-au înghiţit bălăriile de un metru prin tot oraşul. Dezastrul era pus pe tapet în pagina de facebook a societăţii căpuşă şi a incompetentului în aşa fel încât spuneai că ăştia sunt Dumnezeu pe Pământ.

Surpriză pentru anul 2019. SSPM a pierdut contractul pentru cosit şi tuns garduri vii tocmai pentru că au fost competenţi anul trecut? Cum rămâne cu laudele aduse ăstora în care se preciza că sunt în stare să ţină în frâu un oraş întreg cu toate serviciile astea şi ca banii băcăuanilor vor merge la societatea municipiului? Pentru că n-au oameni îndeajuns nici pentru lucrările în care ameţesc de dimineaţă până seara fără să facă vizibil ceva şi papă bani aproape degeaba prin contracte oferite pe tavă de administraţia locală, ăştia au spus „pas” cu siguranţă acestor lucrări şi astfel de acest lucru se vor ocupa două firme, una din Bucureşti şi una din Bacău.

De cosit și tuns gardul viu se vor ocupa două firme, contractele de 12 luni fiind scoase la licitație. De cositul mecanic se va ocupa o firmă din Ilfov, SC Total Dream Serv SRL, pentru 651.108 lei fără TVA, adică 0,12 lei/mp, iar de tunsul gardului viu o firmă din Bacău, O.M.B. Production Bacău, care va încasa 248.126 lei fără TVA, adică 1,49 lei pe metru liniar.

În total, firma din Ilfov va avea de cosit 543 de hectare de spații verzi, iar firma băcăuană 16,5 kilometri de gard viu. Contractele sunt subsecvente și sunt valabile un an de zile. Anul trecut, Primăria Bacău a semnat un contract pentru aceleași activități cu SSPM Bacău, la un cost total de 238.783 lei, însă doar pentru perioada aprilie – iulie.

Preţul de 4 ori mai mici reflecta nepriceperea ăstora din SSPM sau profesionalismul celor două firmă noi contractate? Vom vedea, însă sunt vizibile bălăriile uriaşe de prin tot oraşul deocamdată. Cică de luni încep băieţii ăştia să se ocupe de asta. Hai, baftă!