Pareri

Bălăcăreală şi derută. Sensuri unice şi parcare interzisă prin tot cartierul Bistriţa Lac?

Vom introduce sensuri unice și nu va cazul doar aici, în acest cartier. Se fac măsurători, se culeg date de trafic și vom anunța, cred, săptămâna viitoare, la ce soluție s-a ajuns. Apoi, cu ajutorul Poliției Locale se vor implementa modificările”, a explicat Romică Chindruș, administrator public al municipiului.

Aşadar vom avea mai multe sensuri unice în municipiu pentru o fluidizare a traficului. Sau cel puţin asta pare. Dacă o fac fără cap şi fără specialişti care să coordoneze acest llucru, va fi un haos. Fix ca problema explicată de un cititor şi trimisă pe adresa paginii:

Părinţii mei locuiesc în Bistriţa Lac. Am mers astăzi la ei şi am fost întâmpinat de o mulţime de indicatoare pentru semnalizarea sensurilor unice. Am fost nevoit să mă învârt prin cartier extrem de mult ana să ajung la scara blocului. Ajuns acolo, observ un indicator cu parcarea interzisă şi indicatorul care specifică faptul că se poate ajunge la ridicarea autovehicolelor parcate greşit. Mă uit în jur şi n-am văzut vreun petec de parcare. Mă uitam fascinat la semne şi la străzile pline de maşini ale proprietarilor parcate în faţa blocului. Bun, dar eu acum ce fac? Vreau să urc la părinţii mei şi trebuie să mă gândesc că-mi blochează ăştia rotile? Tot cartierul Bistriţa Lac nu are mai mult de 150 de locuri de parcare şi sunt probabil peste 1000 proprietari ce deţin o maşină. Cum facem? Le luăm în casă? Când montezi astfel de semne, nu ar trebui să pui mintea la contribuţie şi să ai şi soluţia legală astfel încât să nu devii penibil ca şi administraţie publică? Să-mi explice administratorul municipiului unde ar trebui să-mi parchez maşina în momentul în care-mi vizitez părinţii!

Cartierul Bistrita Lac

Străzile cu sens unic sunt o soluţie bună în orice oraş sufocat de maşinile care sunt de 10 ori mai multe decât pot duce arcarile dar asta trebuie făcută într-un fel anume încât să îl fluidizezi cu adevărat nu să te ameţească ana ajungi la scara blocului. Şi apropo, cum naiba procedez ca şi cetăţean cu bun simţ în cazul în care văd semnul ăsta pe toată strada şi nu observ niciun loc de parcare?

O fi soluţia perfectă? Să nu-mi zică careva că asta a fost gândită de vreun departament din cadrul SSPM, că mor de invidie.