Pareri

Piţi către Veorica: „Aici e un şantier cu 100 de oameni”. Pesediştii huiduiţi în mijlocul şantierului!

S-a anunţat de ieri despre vizita agramatei la Bacău. La ora 10 „doamna de fier”, „agramata” sau oricum altfel i-aţi spune, a păşit tocmai în mijlocul şantierului de pe Insulă cu tot cu maşinile de lux temându-se de reacţia oamenilor ce au venit să protesteze pe faleză.

Încă de la primele ore ale dimineatii au fost antrenaţi în acţiunea de la Insula câţiva zeci de lucrători de la Primărie în speranţa că imaginea pe care o va vedea agramata va fi una ce o va da pe spate. După ce în ultimele săptămâni vedem doar câţiva muncitori şi maxim 15 utilaje e şantierul decolmatării, astăzi trebuia să se vadă amploarea cu care PSD vinde gogoşi la Bacău.

Astăzi directorul firmei care se ocupă cu decolmatarea zonei de la Insulă, a fost întrebat despre numărul de utilaje care lucrează pe şantier şi răspunsul acestuia a fost unul caracteristic unui PSD-ist în campanie:, 60 DE UTILAJE ŞI 63 DE OAMENI”. În schimb cei prezenţi pe şantier au putut număra 8 utilaje. Înţeleg să minţi într-un procent mai mic dar diferenţa de la 8 la 60 e una enormă.

Foto by Gafiuc

În timp ce tovarăşul Benea explica gogoşile despre termenul de finalizare a lucrării, un tăntălău aflat la câţiva metri a pornit flexul şi tăia de zor producând un zgomot infernal. Aşa a fost ordinul dat de sus. „Faceţi gălăgie şi tăvăliţi-vă prin noroi dacă e nevoie să pară o piesă de teatru bună”. Dar n-a putut fi o piesă de teatru completă fără cei câţiva zeci de băcăuani ce au protestat şi huiduit pe margine. În timp ce Veorica încerca să ţină discursul fără să mai confunde o dată judeţul în care a păşit, fluierăturile şi huiduielile celor de pe faleză se auzeau atât de bine încât Benea a fost mai crispat că niciodată. Jandarmii au fost într-un numar mai mare decat toţi copacii de pe Insulă. Din fericire „slugile” n-au îndrăznit să bage pe vreunul în dubă.

Circul de astăzi a luat sfârşit în doar o oră de muncă şi cei 100 de „figuranţi” au plecat cu traistă în spate la treburile lor. În urmă au rămas promisiunile că la 1 septembrie în albia Bistriţei se va putea plimba cu barca.

Aşadar Bacău n-a fost mai prejos decât vecinii lor, moldovenii ce au protestat împotriva ciumei roşii şi huiduielile lor au ajuns pe toate canalele media. Urmează ziua de 26 mai când vom putea să punem capăt hoţiilor şi incompetenţei celor care de 30 de ani nu au făcut nimic!

Sursa foto: Dorin Chirilescu