Pareri

„Directive” ce „pasează” serviciile CRAB privaţilor? Astăzi Piţi i-a „pasat” pe liderii sindicali după 26 mai pentru conflictul de muncă existent în societate!

Nu ştiu dacă aţi auzit de şmecheria ăstora din conducerea CRAB. De ce zic şmecherie? Păi hai să explic şi să-mi spuneţi voi că-i normalitate.

Să zicem că nenea Ion locuieşte în cartierul Izvoare şi are o fosă septică pe domeniul proprietăţii private. Şi asta s-a umplut aşa încât are nevoie de o vitanjă. Ce face nenea Ion? Sună la CRAB şi întreabă dacă îl pot ajuta cu o vitanjă în acest caz. După mici bâlbâieli, răspunsul vine prompt:

„Vă dau un număr de telefon şi sunaţi pentru a vă rezolva problema”. Zis şi făcut. Sună omul la numărul de telefon şi stabileşte pentru a doua zi de dimineaţă la 6.00 să ajungă vitanja dorită. A doua zi apare la poartă un muncitor în salopete, nenea Ion spunând că el era clar angajat al CRAB pentru că la telefon cu o zi înainte îi menţionase că o să vină la prima oră înainte de a începe munca!?!. Nenea ăsta venise în compania unei vitanje „OZN” după cum îmi povestea, fapt dedus din „arătarea” ce părea ultra modernă şi începu’ să golească fosa.

A durat circa o oră şi jumătate şi a costat 600 lei. Nu vă gândiţi la vreo chitanţă sau factură în urma serviciului prestat. Nu! Au fost daţi banii din mână în mână şi atât. Vitanja era una verde şi cică e a celor de la „Blue Water”. Omul s-a întrebat nedumerit dacă asta e a celor de la CRAB. Desigur că nu. La CRAB serviciul asta ar fi costat 200 lei! Astfel judecăm următoarele: De la dispeceratul celor de la CRAB se pasează serviciul de vitanjare către societăţi private? Domnul Brăescu Fănică a declarat în această seară la Radio Easy în emisiunea Urban Bacău cum că societatea CRAB are în dotare vitanje moderne cu care îşi fac treaba dar nu mai au contracte cu şcolile, instituţiile publice sau în privat pe proprietăţile băcăuanilor pentru că nu se mai doreşte asta. Toate vitanjările necesare se pasează direct de la dispeceratul CRAB spre privaţi? Care o fi „capacul”? Păi managementul doamnei Chiper nu trebuie îndreptat spre contracte pentru CRAB? Adică nu se doresc aduşi bani în visteria societăţii?

Dacă tot au pierderi cei de la CRAB de circa 60%, banii de la nenea Ion nu puteau intra în caseria societăţii? Puteţi încerca să sunaţi la dispeceratul CRAB şi să întrebaţi de o vitanjă. Veţi fi îndrumat spre privat deşi după cum spune vicepreşedintele SLI CRAB spune că acest lucru îl poate face şi ar trebui făcut de societatea băcăuană cu acţionariat 49% CL Bacău.

Drept motivaţie pentru această grijă de a aduce contracte societăţii, există şi un departament de „performanţă”. Incredibil.

Astăzi, s-a dorit aplanarea conflictului de muncă existent la CRAB şi domnul Neculcea împreună cu domnul Brăescu au mers la Primărie. Piţi n-a vrut să stea de vorbă cu ei şi le-a transmis prin Bogdănel că vor putea fi primiţi în audienţă după 26 mai. Păi e campanie electorală domnilor, treaba partidului cine o mai face dacă voi vreţi ca ăstuia să-i pese de viitorul angajaţilor de la CRAB? Nu mai exageraţi şi înţelegeţi că omul e oricum în cădere liberă şi o discuţie despre problemele societăţii ar fi „muşcat” încă vreo 3 procente din electoratul indecis…

Nu-i aşa că România merită mai mult?