Local

„Dumnezeu ne dă atâtea ploi, încercând a spăla România de ciuma roşie” a spus astăzi un băcăuan în discuţia cu Ghinea şi Barna.

Câţi politicieni ştiu cum e să „cobori” în stradă şi să nu te înjure lumea? Puţini. Câţi politicieni reuşesc să parcurgă centrul unui oraş şi să fie salutat cu deosebit respect pentru lupta ce o duce?. Puţini. Astăzi am fost în stradă alături de doi politicieni de top ai României, Dan Barna şi Cristian Ghinea.

Au „strâns” circa 500 de mâini ale băcăuanilor încântaţi că pot schimba câteva cuvinte cu aceştia şi doar 10 au refuzat politicos, probabil că riscau ca şeful de la muncă, ăla care-i cu partidul ciumat, să-l vadă şi să-l urechească mâine la muncă. Personal am distrus mitul cu pensionarii care votează în masă ciuma roşie, spun asta pentru că spre surprinderea mea chiar categoria menţionată i-au salutat şi încurajat pe Cristian şi Dan în discuţii.

Cristian Ghinea de vorba cu tinerii bacauani.

„Sper să scăpăm odată de pesediştii ăştia şi vă susţinem şi votăm”, „Trebuie să votăm USR-PLUS şi să facem PSD-ul să fie cât mai mic”, „Nu se mai poate domnule, ăştia a lui Dragnea îşi bat joc de noi” sunt doar câteva răbufniri ale unor băcăuani ce au discutat cu cei doi de la USR. Centrul oraşului era plin şi băcăuanii i-au întâmpinat cu ospitalitate pe aceştia astfel încât Dan Barna a spus la un moment dat: „Aţi regizat cumva cu oamenii pentru feedbackurile astea aşa pozitive?”. A zâmbit şi a fost plăcut surprins să înţeleagă că Bacăul nu e un oraş „roşu” cu toate că Tovarăşul Benea ne face autostradă şi spital „pe hârtie”.

Din categoria celor sceptici am remarcat un tânăr care cerea „garanţii” pentru a vota USR. N-am înţeles nici eu şi nici preşedintele USR ce anume ar putea însemna garanţiile pentru acest lucru. A întrebat de un program de guvernare şi Barna i-a arătat acest lucru pe pliante şi pe site-ul usrplus.ro. În momentul ăla tânărul a schimbat subiectul fapt ce ne-a convins că el caută de fapt un nod în papură. Când i s-a explicat despre micşorarea impozitului pe salariul, tânărul a înţeles că se vor micşora salariile şi asta nu-i bine. „Îţi dau numărul meu de telefon şi mă poţi suna peste un an-doi pentru a-mi reproşa orice lucru !” i-a spus la un moment dat Barna. A refuzat. Când n-ai cu cine şi n-ai cui îţi vezi de drum. Dacă avea Barna şi sacoşe cu ulei…

„Dumnezeu ne dă atâtea ploi, încercând a spăla România de ciuma roşie” a fost declaraţia superbă a unui pensionar din Parcul Trandafirilor, unul ce părea că înţelege politica actuală şi care a spus că va vota alianţa USR-PLUS în speranţa că vom intra în normalitate.

Încântat de reacţia băcăuanilor vizavi de alianţa USR-PLUS, Dan Barna a încheiat traseul la Teatrul de Vară acolo unde a încheiat cele aproape 2 ore de mers printre băcăuanii ce se vede că au înţeles pericolul pesedist.