Pareri

Fakenews-ul tovărăşesc al lui Benea. Deocamdată 63 milioane euro pentru nişte hârtii!

Ce-mi plac chestiile astea pompoase anunţate pe paginile de facebook ademenitoare în care se menţionează startul a zeci de investiţii şi sume ce duc cumulat spre valoarea PIB-ului unei ţări de talie mijlocie. Impresionant sentiment de fericire că avem o administraţie şi o guvernare de succes după 30 de ani de #nimic.

V-aţi dat seama că glumesc şi nu cred că nu sunteţi la curent cu fakenews-urile de sezon electoral. Că astea nu-s prezente decât odată la 4 ani când au nevoie de prim plan. Astăzi s-a mai inaugurat ceva, s-a mai dat startul la o chestie virtuală pe mâna tovarăşului Benea, omul care se ocupă în realitate de 12 ani de acest judeţ şi care n-a avut până acum o voce atât de vibrantă.

Autostrada Bacău-Brasov, un reper notabil în caz că mai apucăm să trăim peste alţi 30 de ani de #nimic. Cică s-a dat startul autostrăzii şi putem visa cum parcurgem noi distanţa dintre cele două oraşe la jumătate din ce durează acum.
Declarația vine de pe breteaua estică (nord-sud) a Centurii Bacău, care n-are absolut nicio treabă cu autostrada visată spre Brașov.

În realitate nu s-a dat startul decât la o licitaţie pentru hârtii. Hârtii ce înseamnă studii de fezabilitate şi proiectare. Fix studiile de fezabilitate îndrăgite de ciuma roşie şi pe care le fac anual repetativ până vin alte alegeri. În realitate autostrada asta n-a avut vreun start până acum decât pe pagina tembelului ce vrea la Bruxelles. Dar trebuie menţionată suma pentru aceste hârtii necesare vreunui start real al autostrăzii, mai exact 63 milioane euro. Vă daţi seama că startul licitaţiei va fi inevitabil urmat de nişte contestaţii ce pot duce până la 2 ani, apoi alte licitaţii pentru execuţie ce pot fi contestate încă vreo câţiva ani.

În schimb ăsta ne-o spune tovărăşeşte că în 3-5 ani putem visa. Eu zic că în 5 ani va trebui să votăm din nou la locale şi atât. Nu mai trăim noi 30 de ani să apucăm pozele de la inaugurarea autostrăzii imaginare. Cu Centura Bacăului ai lăsat-o moale şi nu mai e de interes pentru campania asta. O săptămână faci vâlvă cu podul de la Oneşti şi apoi încă una cu drumul până la Salină. Şi gata, omul trebuie să voteze teancul de populisme acumulate în ultimele luni.

Luăm şi ceva pauză? Cred că e obositor să tot faci poze pe acoperişuri de spitale, prin boscheţii Insulei sau pe „zgârieturile” de la Centură.