Pareri

Au dispărut utilajele de la Insulă? Mocirla se va muta singură odată cu viitura anunţată pentru zilele viitoare?

Ziua 35 la Insulă. Ziua 35 a decolmatării „repezite” venită în ziua păcălelilor şi în start de campanie electorală. Coduri roşii de inundaţii anunţate de ANMH? Păi cum altfel să ne explicăm dispariţia utilajelor din albia râului?

Probabil au dat navală hoţii la utilajele firmei ce se ocupă cu decolmatarea sau poate că le-au dus pentru o revizie în service. Sau o fi fost deja o cacialma muşcată de băcăuani? Dacă ar folosi 200 de camioane zilnic timp de 8 luni ar reuşi să care cei 225.000 mc de aluviuni. Dar cât va dura în caz că ăştia merg la mitingurile pesediştilor şi dispar zile întregi din albia Bistriţei?

Să fie începutul sfârşitului a ceea ce am văzut când VIP-urile au dat interviuri pe debarcader şi s-au pozat cu bălăriile care nu prea au dispărut nici acum de pe Insulă?

Una peste alta rămâne ciudăţenia dispariţiei utilajelor ce munceau de zor pe 1 aprilie, ziua magică şi istorică în acelaşi timp a începerii lucrării mult aşteptate. Gurile rele spun că mocirla se va muta singură în zilele următoare când viitura va lovi albia Bistriţei şi ăştia nu vor să piardă utilajele cu ocazia asta.

Vom afla în curând…