Pareri

Un weekend pierdut. Pliante pesediste fără sacoşe cu de-ale gurii? Eşec!

„Acest sfârşit de săptămână l-am petrecut alături de echipa de campanie în comunele Strugari, Helegiu, Livezi, Sănduleni şi Scorțeni.
Am discutat cu oamenii, despre creşterea nivelului de trăi din România, despre proiecte de infrastructură locală finalizate şi în curs de finalizare şi bineînțeles de alegerile europarlamentare de pe 26 mai.”

Aşa sună anunţul făcut de cel care oferă 40.000 lei moca tinerilor fără loc de muncă. Privesc imaginile şi observ că ăsta s-a plimbat prin târgul din Strugari împărţind pliantele pe care se scrie România. Să mânjeşti numele ţării cu pliantele pupincuriste mi se pare penal. Oamenii îşi văd de treburile lor încercând să vândă câte ceva din gospodărie, să bea o bere liniştiţi sau să înfulece un mic la grătarele existente şi echipa pesedistă le bagă fluturaşul cu promisiuni în nas.

Nu observ vreo sticlă de ulei, vreun kil’ de faină sau orez. Nici vreo pungă cu însemnele partidului? Măcar un pix, o umbrelă, o bere ălora de i-aţi cărat la Iaşi pe 9 mai. Păi n-aţi făcut nimic. Ăştia au votat PSD doar când le-aţi băgat astea-n sacoşă şi e greu să-i păcăliţi doar cu pliantele şi două vorbe despre nivel de trai şi economie, lucruri despre care ăştia oricum nu pricep nimic.

PSD este singurul partid care şi-a arătat constant susţinerea pentru ţară, spune ăsta. Băi tăticule, lasă-ne pe noi să judecăm asta şi nu-mi explica realitatea în care trăiesc prin textele făcute special cu ocazia campaniei. Susţinerea asta pentru ţară s-a materializat prin plecarea altor 15.000 de băcăuani definitiv din ţară în ultimii 3 ani de „grijă pentru ţară”.

Practic ăştia de azi îi fac campanie tovarăşului Benea care Vrea La Bruxelles. Cum ar fi să coboare ciumapalacul personal în stradă, să stea de vorbă cu băcăuanii? Dar nu prin fundul satelor sărăcăcioase cu noroiul până la glezne ci aici în municipiu unde lumea ştie despre ciuma roşie. Aşa-i că n-are curaj? Eu aştept să-l văd pe el printre oameni şi să nu-i mai trimită pe maimuţoi să împartă pliante că oricum ăştia nu-s interesaţi de economie ci de cum trăiesc în viaţa de zi cu zi.

Fix în campania asta merită Moldova mai mult dar n-au ştiut asta în ultimii 3 ani când n-au „mestecat” nici măcar o ciungă ieftină pentru săracii cărora le întinde acum pliante. Repet, dacă n-aţi avut sacoşele cu voi sau măcar o floare ca duduia pesedistă la Tg. Ocna, n-aţi făcut nimic. Aţi pierdut ziua!

Vezi video de mai jos Ilişanule si întelege că circul pesedist e prea ieftin.