Pareri

Fostul Orăşel al Copiilor a devenit teren privat blocat cu blocuri de beton!

Dacă-l întrebi pe Piţi nu ştie nimic. Bulbucă ochii că broasca şi dă din umeri. Că el nu are ce face, că el nu are legătură, că proprietatea privată trebuie respectată… bla bla bla.
Terenul din fosta locaţie a Orăşelului Copiilor e de acum privat de-a binelea. Nu mai poţi călca în zonă. În curând vom avea nevoie de pasarele în tot oraşul, de poduri suspendate pentru că tot Bacăul se împarte proprietarilor de drept. Adică ălora de-s a 7-a generaţie de la Ştefan cel Mare, voievodul care l-a împroprietărit pe stră-stră-stră-străbunicul tatălui proprietarului actual. Că e mare afacerist ăsta, că a rulat ceva partide politice şi afinităţi pentru nişte senatori ce merg sau vor să meargă la Bruxelles e fix o coincidenţă neplăcută.

Fix în locul ăsta a prăşit porumbul străbunicul proprietarului actual şi se pare că e normal să-l prăşească şi ăsta. Cu ceva imobiliare sau mall-uri în forţă. Orice palmă de pământ a municipiului a fost cândva proprietatea unui ţăran român care a luptat alături de oastea lui Ştefan împotriva turcilor dar nu pot înţelege cum de numai anumite terenuri se retrocedează şi revin proprietarilor fix pe locul unde statul român a avut ceva frumos cândva.

Terenul de sub giratoriul din Şerbăneşti a fost cândva a unui om, unul care robabil a păscut oile şi a trăit într-o casă sărăcăcioasă. N-am putea să-i retrocedăm terenul urmaşilor lui, ăştia care s-au îmbogăţit pe baza contractelor cu statul român şi care ar putea beneficia de un drept de proprietate asupra lui? PSD poate face o autostradă suspendată fix deasupra terenului şi rezolvăm treaba.

În curând, mersul pe jos din URA în Nord va putea fi făcut doar pe varianta ocolitoare a municipiului din cauza terenurilor private retrocedate. Nu-i aşa Piţi că tu nu ştii nimic? Nu-i aşa că Hidra a făcut relele?

Problema e…ce facem cu bâlciul lui Cojocărescu. Unde mai cântă Jean de la Craiova?

Foto: Nelu Roman