Pareri

Beneficiile şi dezavantajele campaniilor electorale. Pe Insulă se decolmatează şi duminica!

La momentul la care scriu, ăştia sunt în pauză de masă. Care ăştia? Ăştia de lucrează la decolmatarea Insulei cu viteza melcului. O să-mi spuneţi că glumesc sau că aberez şi o să încercaţi să-mi reamintiţi că azi e duminică şi nu-i posibil.

E posibil. A fost posibil să-i ducă la mitingul de la Iaşi, cel al ciumei roşii deci ăştia trebuie să recupereze ziua pierdută. În timp ce popii au slujba de duminică în plină desfăşurare, simpatizanţii ciumei roşii trebuie să lucreze pentru că joi s-au pricopsit cu o vizită la Iaşi şi un 50 de lei bani de buzunar. Încă de dimineaţă muncitorii erau prezenţi la Insula de Agrement şi se apucară de treabă. Utilajele în funcţiune, camioanele cară aluviunile şi e forfotă asemeni unei zile de lucru din timpul săptămânii. Mare minune.

Dacă vor lucra şi duminicile, vor scurta termenul estimativ de la 4 luni la 8 luni. Am greşit? Nicidecum. Termenul real e de vreo 10 luni şi îl pot scurta la 8 luni dacă vin şi duminica la treabă. Cu condiţia să nu meargă prea des la mitingurile pesedeilor ciumaţi. Că n-am făcut nimic bun.

Eu zic să ne minunăm de imaginile astea în care se bagă viteza cu decolmatarea, nu de altă dar Piţi se lăuda că la vară băcăuanii se vor relaxa pe Insulă. Şi nu-i vară? Nu încă. E doar campanie electorală! Să luăm aminte…