Diverse

Eşti fericitul câştigător al unei posibile ţepe. Atenţie la aceste mesaje primite pe telefon!

„Eşti fericitul câştigător al unui laptop Assus şi a sumei de 10.000 euro”. Cum ai primi o astfel de veste? Dacă eşti mai credul din fire, o dai pe sărbătorire în secunda doi şi apoi îl suni pe „binefăcător”.

Îl apelezi şi afli că cel care te-a anunţat de câştig doreşte să depui o sumă frumuşică într-un cont anume pentru a putea intra în posesia premiilor. Adică vreo mie de euro. Pe lângă cei 10.000 şi laptop ăştia-s o simplă pufarină. Şi dacă te grăbeşti să depui banii vei deveni „fericitul câştigător al unei ţepe de toată frumuseţea”.

Un băcăuan ne anunţa ieri de acest lucru şi de modul de a intra în posesie al premiului. Pentru el din fericire n-a ţinut vrăjeala domnului cu voce caldă de la capătul firului telefonic. E cam greu la muncă atât timp cât trebuie să mergi zilnic şi la sfârşit de lună trebuie să te descurci doar cu vreo 350 euro, aşa-i? Dacă-şi găseşte 2 proşti pe lună, om s-a făcut.

Cel căruia i-a fost încercată vigilenţa i-a propus suma de 3.000 de euro în momentul când va intra în posesia „premiilor” dar vă daţi seama că a refuzat. Lesne de înţeles motivul.

Cel care ne-a trimis informaţia l-a sfătuit pe cel care l-a sunat să-şi caute ceva de muncă. Doar aşa se poate pricopsi cu ceva bani în cont. Însă noi vrem să anunţăm că circulă astfel de „câştiguri” din senin fără ca voi să participaţi la vreun concurs cum dealtfel nici băcăuanul cu pricina n-a participat decât la câteva ore de muncă în cadrul job-ului.

Atenţie la astfel de mesaje şi mai ales la sumele pe care aceştia vi le cer înainte.