Pareri

Un miting al umilinţei! Crâşmele de la sate s-au golit şi astfel au apărut 12.000 de tembeli în Piaţa Unirii din Iaşi!

O zi importantă pentru Europa către care tindem. Una importantă pentru noi românii care am aderat la această uniune şi la spiritul ei. O zi tristă, o altă zi tristă pentru demnitatea românului care s-a „automutilat” în 9 mai la Iaşi.

Ce a fost la Iasi?

Câteva sute de autocare puse în mişcare pe bani grei. Bani existenţi în puşculiţa PSD fix de la cei care muncesc zi de zi pentru a rezista în faţa taxelor mari şi a salariilor umilitoare. O zi în care românul de rând, ăla normal şi care nu ştie cum să mai facă un ban în plus în cadrul unui al doilea job nu a avut timp nici măcar să urmărească live-urile făcute la întâlnirea penalilor din Iaşi.

Cine a putut merge la mitingul de la Iasi?

Într-o joi la ora 12.00, românul se afla cam la mijlocul timpului de lucru în cadrul societăţii la care lucrează. Într-o joi la ora 12.00 bugetari jegoşi şi pupincurişti, asistaţi social, beţivi ordinari şi câteva sute de „pierde vară” au fost aduşi şi umiliţi în Piaţa Unirii din Iaşi. Pentru unii, cei 50 de lei au însemnat vreo 15 beri. Pentru alţii au însemnat 3 pachete de ţigări ce le vor fuma stând cu mâna în sân pe uliţele satelor sărăcăcioase şi pe drumurile de pământ înmuiate de ploile zilelor trecute. Pentru alţii a însemnat o zi liberă de la biroul instituţiei la care lucrează sub comandă politică şi prezenţă obligatorie pentru că aşa a dictat partidul. Câţiva pensionari bolnavi s-au întâlnit pentru a vizita o mănăstire şi s-au trezit în mijlocul tembelilor din piaţa Iaşului.

Un român cu job, unul care lucrează în privat, nu putea fi prezent la miting pentru că şeful nu i-ar fi dat liber. Aşadar să ne înţelegem în privinţa celor prezenţi la Iaşi. Asta a fost pleava pomanagiilor care taie frunză la câini zi de zi pe ajutorul oferit de stat doar pentru că nu vor să muncească nu că n-ar fi locuri de muncă. A fost pleava învăţământului politizat la maxim. A fost pleava bugetarilor care se pregătesc să primească alte tichete de vacanţă. A fost „spălătura” butoiului de vin nobil Aia care s-a bucurat că s-a plimbat cu autocarul gratis şi a mâncat un sandwich cu salam ieftin pe peronul gării în care trenul i-a adus.

Cine si ce a inteles?

99% dintre cei prezenţi habar n-au ce a „propăvăduit” Dragnea şi penalii lui pe scena amplasată. Au aşteptat să se termine mai repede şi să adulmece câteva beri reci la ceas de seară după ce se întorc din „excursie”. Practic ăştia au ţinut discursuri unor „neica nimeni” care n-au înţeles practic de ce au fost aduşi acolo.

Câteva mii de ieşeni au făcut o contramanifestaţie şi merita tot respectul nostru.

Să sperăm că cei 12.000 duşi forţat la miting nu vor avea putere. Puterea să ne oprească pe noi ăştia cu o bucăţică de creier din a schimba dictatura pesedistă josnică. Dacă n-o vom face în 26 mai se pare că generaţia asta e deja pierdută şi va trebui să murim doar demni…