Vreme

Cod galben de instabilitate atmosferică. Mâine vreme deosebit de rece

Un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată emis de meteorologi a intrat în vigoare astăzi, 6 mai, de la ora 14:00 și rămâne valabil până mâine noapte, la ora 23:00.

În intervalul menționat, local în Transilvania, precum și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Ele se vor manifesta prin intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Din noaptea aceasta, de la ora 23:00 sunt anunțate averse. Ele vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și izolat în zonele joase, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1.500 m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai), local, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunii. El va avea rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată regiunea.