Pareri

Useriştii care provoacă greaţă tembelului de la Primărie. Ia cu lămâie Piţi!

Sunt oameni în Bacăul ăsta care au o doză maximă de bun simţ. Una maximă, de onestitate, de calm şi de responsabilitate în tot ceea ce afirmă şi scriu. Chiar dacă e vorba de reţeaua de socializare sau de spaţiul public în care te întâlneşti cu ei sunt mereu calculaţi în ceea ce scot pe gură.

Ce am făcut eu?

I-am provocat la un moment dat. Dar aceştia au ştiut să ducă discuţia într-acolo încât să mă facă să am un limbaj decent. Deşi când vine vorba de politica actuală îmi e destul de greu să mă abţin. Chiar dacă le preiau virulent declaraţiile, chiar dacă în stilu-mi propriu încerc să-i fac „preş”, intervine inteligenţa acestora. Ea îmi pun în evidenţă puţinul respect în ale cuvintelor alese.

Cam aşa ar trebui să presteze politicienii din ziua de astăzi dar observ că actuala clasă politică ce hăcuieşte legile şi administraţiile locale nu-s în stare de aşa ceva. Au apărut nişte oameni noi în politica locală, unii pe care îi caracterizează calmul şi bunul simţ. Oameni care observ că deja deranjează vechea clasă politică a „ciocoilor bombardieri” de meserie.

Cine nu suportă critica.

Piţi are mai multe „calităţi” de prost, dar cea mai celebră e cea în care recurge tot mai des la blocarea pe facebook a cetăţenilor care îi aduc vreo critică. Omul se crede Atotputernic şi Atotştiutor. Nu concepe ca cineva să-i judece acţiunile. A greşit un userist făcând asta într-o discuţie avută ieri la Centrul de Afaceri. Exact acolo unde a avut loc şedinţa în care s-a discutat despre bugetul local şi despre „hăcuirea” Cancicovlui. Useristul a încercat să-i explice argumentele pentru care aduce critici actualei administraţii într-un limbaj cu prea multă decenţă şi care îl caracterizează ca fiind în primul rând OM.

Îşi doreşte un post de consilier local în viitoarea administraţie. Aia în care Piţi nu-şi va mai întinde mucii prin haosul produs de PSD-ul local la braţ cu ALDE şi PMP. Piţi a aflat asta şi a strâmbat din nas.

Stiintele exacte ale ciumatului pesedist.

„O să vezi cât e de greu când eşti în poziţia de consilier!”
„Voi afla cu siguranţă domnule primar!” i-a răspuns tânărul.

Şi „dusă” a fost prietenia. Şi aia virtuală chiar. La un semn dat ciumpalacului care îi administrează pagina de facebook a tembelului, tânărul a fost blocat în lista de prieteni. Cine e împotriva lui nu-i cu el şi trebuie blocat.

O bula a bacauanilor blocati pe facebook.

Aşa au ajuns zeci de mii de băcăuani blocaţi pe pagina de facebook a celui mai tembel primar de după ’89 încoa’. Ăsta-i drumul spre singurătate. Spre apartenenţa unei bule din care va face parte doar el şi câţiva lătrai rămaşi în pribegia vremurilor în schimbare.

Drum bun Piţi spre eternitate!