Pareri

Atunci cand…

Cand casa ti-e frumoasa si crezi ca ai facut cam tot ce trebuia ca sa-ti fie bine tie si familiei, vine un vant naprasnic si ti le ia pe toate. Si casa, si masa, si familie. Ramai in mijlocul lumii pe picioarele tale, cu bocceaua in mainile inca tremurande, insingurat si uimit de toate cate se intampla. In urma ta s-a ales praful de toate. Nici amintirile nu mai sunt clare, nici intamplarile frumoase nu vor sa mai iasa la lumina, nimic din toate cladite cu grija,caramida dupa caramida.

Din nou de la zero! De cate ori? – te intrebi cu amaraciune. Si vine raspunsul singur: de cate ori este nevoie! Si asta faci: o iei de la capat, chiar daca vrei sa-ti plangi de mila, chiar daca simti frustrare, chiar daca ai impresia ca ai fost furat de viata, chiar daca nu a fost drept… Lasi trecutul in urma, cu bune si rele, pui bocceaua in spinare si iti cauti de drum. Bate bine sandalele de pamant ca sa sara praful de pe ele si mergi unde vezi cu ochii sufletului. Si nu te mai intoarce niciodata!

Locul tau este printre oameni buni si frumosi ca tine, care te iubesc si te admira si te pretuiesc pentru ceea si cine esti. Atat cat esti! Suflet chinuit, cine te merita te vor avea langa ei, te vor apara si te vor pretui. Te iubesc mult pasare delicata si speriata, dar eu stiu cata putere sta in tine si stiu ca vei rade in soare ca un copil fericit!