Vreme

Vreme rea de Paşte: Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii!

Meteorologii au veşti proaste pentru Sâmbăta Mare! Au emis o atenţionare de cod galben de ploi torenţiale şi vijelii. Informarea intră în vigoare sâmbătă, 27 aprilie, ora 12.00 şi ţine până în Duminica Paştelui, ora 18.00. Jumătate de ţară este afectată, iar judeţele în cauză figurează cu galben în harta ataşată.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și punctiform 35…40 l/mp.

sursa: realitatea.net