IT&C

Samsung Galaxy Fold, telefonul de 2000 de $, amânat de la lansare. iFixit a descoperit problema acestuia.

Grăbindu-se să lanseze primii smartphone-ul pliabil, cei de la Samsung au trimis mai multor revieweri telefonul Samsung Galaxy Fold, pentru a își putea crea o primă impresie. Se pare că telefoanele au un anumit defect de fabricație, fapt care le distruge ecranul.

Spre exemplu, un reviewer a considerat că pe ecranul telefonului se află o folie transparentă, așa că a scos-o. Asta a fost greșeala fatală care a făcut ca telefonul să nu mai funcționeze corespunzător. Ba mai mult, s-a trezit cu o mare pată neagră pe ecran.

Un alt reviewer a constatat că sub display-ul său, au apărut impurități, acestea și-au făcut prezența datorită faptului că în timp ce pliezi telefonul ca să îl închizi sau să îl deschizi, la baza acestuia balamaua împinge acea ”folie”, fapt care creează o gaură pe unde pot intra foarte ușor impuritățile.

Cei de la iFixit, experți în dezasamblarea telefoanelor, au primit de la o sursă terță un Galaxy Fold. După ce au filmat dezasamblarea telefonului pe YouTube, cei de la Samsung au cerut ca videoclipul să fie șters. ”Această analiză ne-a susținut suspiciunea că dispozitivul nu asigură o protecție suficientă împotriva impurităților care dăunează ecranului. Am primit unitatea noastră Galaxy Fold de la un partener de încredere. Samsung a cerut, prin acel partener, ca iFixit să-și îndepărteze ”teardown-ul”. Nu suntem obligați să eliminăm analiza noastră, pe cale legală sau nu. Dar din respect pentru acest partener, pe care îl considerăm un aliat în a face mai reparabile dispozitivele, alegem să ne retragem povestea până când vom putea cumpăra un Galaxy Fold la vânzare cu amănuntul.” – Comunicat iFixit

Asta se întâmplă la o aproximativ săptămână după ce Samsung a anunțat că lansarea Galaxy Foldului va fi amânată pentru o lună. Multă lume spune că Samsung a fost presat de către Huawei, un alt brand care are în plan să lanseze un telefon pliabil, și de aceea Samsung s-a grăbit să scoată primele Galaxy Fold-uri. Din punctul meu de vedere, consider că feedback-ul obținut de la revieweri a fost esențial ca Samsung să-și dea seama de problemă rapid, și să nu aibă pierderi majore, cum s-a întâmplat cu episodul Galaxy Note 7 care explodează, toate telefoanele fiind rechemate în service și scoase de la vânzare.