Pareri

Astenia de primăvară duce la măcelul Parcului Cancicov? Piţi a ieşit de la hibernare!

Că astenia de primăvară face rău oamenilor e lucru testat şi verificat. Uneori asta nu dăunează unei comunităţi întregi aşa cum poate dăuna măcelul din Cancicov în caz că Piţi îşi va pune în practică ideile năstruşnice din nou aşa cum a încercat anul trecut când a fost respinsă de două ori propunerea.

Să măcelăreşti în parc, cel mai mare al Bacăului pentru un venit suplimentar la buget de 17.000 de euro anual nu e decât o ipocrizie marca PSD prin voinţa ăstuia care mai are doar un an de mandat şi de care scăpăm până la urmă. E dezolant să văd din nou pe tabla de şah a administraţiei acelaşi proiect al măcelului din Cancicov, cel pe care l-am putut opri anul trecut ăştia de-am fost „pompieri” de ocazie.

Am aflat asta de la omul care a luptat în linia întâi alături de Pichiu, Ghigheş şi dom’ profesor Şerban anul trecut. Ăstuia i s-a căpiat cu Parcul Cancicov. Probabil vrea să intre în istorie şi nu-şi dă seama că a intrat deja din primul an de administraţie.

Cernic Sebastian a scris pe pagina lui de facebook:

USR Bacău va lupta pentru salvarea Parcului Cancicov!

ADMINISTRAȚIA NECULA ÎN DEGRINGOLADĂ

Faptul că orașul nostru este condus de incapabili nu mai este un secret pentru nimeni.

Incapabil de a administra eficient resursele, incapabil de a valorifica potențialul existent, incapabil de a accesa fonduri europene, lipsit de viziune și idei generoase, primarul Cosmin Necula revine în aceste zile la obsesia ce-l macină de multă vreme: aceea de a transforma parcul Cancicov intr-un bâlci.

În ciuda faptului că anul trecut i-au fost respinse două inițiative în acest sens, domnul primar revine cu ideea scoaterii la licitație a 15 spații destinate comerțului, alimentației publice sau desfășurării de activități artistice sezoniere ( circ, concerte, parcuri de distracții, festivaluri).

Argumentele în favoarea acestei inițiative, cuprinse în studiul de impact elaborat de doamna arhitect-șef Diana-Mihaela Marin și asumat de primarul Necula sunt de-a dreptul hilare.

Printre altele, se afirmă că „aprobarea acestui proiect de act normativ este determinată de necesitatea atragerii de venituri la bugetul local în vederea stimulării dezvoltării comunității locale, a creșterii calității vieții și a gradului de autonomie față de autoritățile publice centrale.”

În teorie sună frumos dar dacă spațiile respective s-ar închiria cu suma de la care pleacă licitațiile atunci venitul s-ar ridica la „fabuloasa” sumă de 17.000 de euro pe an.

Primarul recunoaște că aleea principală ” este sufocată de chioșcuri, mașinuțe și corturi pentru jucării ” și consideră că aglomerarea zonei fântânii 3 Fete-Cariatide cu chioșcuri, terenuri pentru utilaje și parc de aventuri ar fi o soluție fezabila la această problemă.

Alături de societatea civilă și de membrii opoziției din Consiliul local care anul trecut au împiedicat de două ori materializarea acestor inepții ale administrației PSD-ALDE-PMP, 
USR Bacău va folosi toate mijloacele care îi stau la dispoziție pentru păstrarea intactă a parcului Cancicov, simbol al unor timpuri când Bacăul avea primari demni de acest nume.
USR Bacău

Aici aveți minunăția de proiect:https://municipiulbacau.ro/…/05.proiect-inchiriere-15-spati…

Dacă vrei să salvezi parcul, hai alături de noi!
https://www.usr.ro/inscriere/

Cu siguranţă suntem destui care putem opune rezistenţă în ceea ce priveşte măcelul parcului Cancicov şi vom face tot posibilul să-l oprim pentru ultima dată!